PNL Timișoara lucrează la programul politic pentru 2024. Nu va fi doar al primarului, ci și al partidului

tabara

Președintele PNL Timișoara spune că organizația lucrează la un plan și proiect politic pentru anul viitoarelor alegeri locale, un program care va fi însușit de candidații la consiliul local. În privința candidatului pentru fotoliul de primar al orașului, Cosmin Tabără spune că acesta va fi desemnat „nu doar pentru își dorește el personal, ci pentru că se va impune prin realizările lui”. 

„În Timișoara facem analize a ceea ce își dorește societatea, facem analize a ceea ce trebuie făcut în oraș. Lucrăm și la un program clar pentru dezvoltarea lui și sunt convins că anul 2024 ne va găsi pregătiți astfel încât să câștigăm Primăria Timișoara și CL pentru că cei care conduc sunt convins că nu vor mai câștiga alegerile. (…) Programul politic pe care vrem să îl facem pentru Timișoara nu va fi doar al primarului, ci și al partidului. Pentru că partidul trebuie să susțină un proiect pentru Timișoara. Facem analize și sunt multe aspecte pe care trebuie să le implementăm. Trebuie să ne gândim nu doar la dezvoltarea orașului, ci și la întreținerea a ceea ce avem.”, a declarat Cosmin Tabără, viceprimar al Timișoarei, președintele PNL Timișoara.

Liberalul mai spune și că administrația actuală este blocată din cauza deciziilor neinspirate luate de cei de la USR și critică faptul că nu s-a demarat niciun proiect nou major pentru oraș.

„Cetății, Vidrighin, Solventul. Ce se întâmplă când se vor încheia? Și vă asigur că și stadionul lego va fi, pentru că alte proiecte majore nu sunt. Ce se va întâmpla cu anii următori, în care nu există proiecte noi? Noi trebuia să demarăm acum. Un proiect major durează 3-4 ani minim să îl duci la maturitate. Or în momentul în care tu ai proiect și nu îi dai drumul, asta înseamnă blocarea administrației, nu faptul că atragi atenția în CL cu privire la un proiect. Blocarea administrației înseamnă să nu dai drumul la baza din Lipovei, unde tu ai semnat contractul.”, a explicat Tabără.

Cu privire la candidatul pentru funcția de primar al orașului, Tabără spune că e devreme pentru înaintarea unui nume. Vor fi parcurși pașii statutari în stabilirea candidatului, însă „deocamdată nimeni nu s-a exprimat în cadrul partidului că dorește să candideze”.