PNL cere interzicerea exportului de cereale în următoarea perioadă

pnl timis
untitled design set 970x90 px

Liberalii din Timiș solicită Ministerului Agriculturii interzicerea exportului de cereale în următoarea perioadă, în contextul în care Rusiei, principalul producător de cereale la nivel mondial, îi sunt impuse restricții și sancțiuni, ceea ce a putea duce la creșterea semnificativă a prețului cerealelor.   

„Timișul este principalul județ agricol al României ca potențial. Eu văd o oportunitate din această situație, Rusia fiind unul dintre principalii producători de cereale la nivel mondial care va fi blocat în acest sens, iar din această cauză prețurile la cereale vor crește foarte mult în perioada următoare, iar ceea ce solicit este interzicerea exportului de cereale pentru o perioadă până ce vom ști care este stadiul recoltei de anul acesta, ca să asigurăm faptul că nu va crește prețul la pâine și produsele de panificație, în România, în perioada următoare.”, a declarat Alin Nica, președintele PNL Timiș.

Pe de altă parte, liberalul mai solicită un plan de măsuri pentru sprijinirea producătorilor locali care să umple golul lăsat de blocarea pe piață a Federației Ruse. Sprijinul le-ar fi util producătorilor locali, spune Alin Nica, pentru retehnologizare și câștigarea de noi cote de piață la export.

Cu privire la firmele care vor relocarea din zona Rusiei, liderul PNL Timiș consideră că pentru Ministerul Economiei ar trebui să fie o prioritate atragerea acestora.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/