PMP refuză alegerile anticipate! „PSD s-ar putea să iasă mai puternic”

Fără moțiune de cenzură și fără anticipate! Partidul Mișcarea Populară nu vrea alegeri înainte de termen sub nicio formă. Cornel Sămărtinean spune că suprapunerea alegerilor parlamentare cu alegerile locale va genera un proces mai greoi în administrație. Deputatul PMP crede că PSD ar putea deveni mai puternic dacă Guvernul Orban va organiza anticipatele.

Partidul Mișcarea Populară consideră că alegerile anticipate sunt inoportune. Cu toate că partidele care au instalat Guvernul Orban își doresc ca alegerile parlamentare să aibă loc înainte de termen, PMP nu vede de ce guvernul liberal nu poate rămâne la putere până în toamnă. Cornel Sămărtinean consideră că anticipatele ar duce la o funcționare îngreunată a sistemului public de administrație. „Nu avem nevoie de alegeri anticipate astăzi. Nu cred că este nevoie să punem România într-o situație de criză, o criză care să ne ducă la o funcționare greoaie în administrație. La o nouă instalare la un guvern final, cine credeți că mai lucrează prin administrație? Va fi un haos total. Toți vor aștepta să vadă ce guvern vine, ce grupare, de dreapta sau de stânga. Noi, PMP, susținem că Parlamentul trebuie să meargă până la capăt. Este vorba de câteva luni. Nu credem că cineva va pierde foarte mult electoral sau cineva va câștiga.”, a declarat deputatul.

Sămărtinean se opune moțiunii de cenzură și crede că Parlamentul trebuie să meargă mai departe cu majoritatea fragilă compusă din partidele care au dat jos Guvernul Dăncilă. Obiectivele asumate de liberali nu sunt împiedicate de lunile rămase până la alegeri, consideră membrul PMP. Deputatul este mulțumit de deciziile luate de Guvernul condus de Ludovic Orban și consideră că vor genera efecte pozitive în viitor. „Poziția PMP față de o posibilă moțiune de cenzură este bine definită. Nu credem că este oportun. Vom vota împotrivă. Nu credem că este o soluție să aducem alegerile parlamentare înainte de termen. Noi credem că mandatul parlamentarilor trebuie dus până la capăt. Avem o majoritate în Parlament, fragilă, dar există. Considerăm că aceste câteva luni nu împiedică acest Guvern să facă ceea ce a promis. Politica pe care Guvernul Orban și coaliția parlamentară o aplică este una de consecințe pozitive pe termen mediu și lung.”, a comentat Cornel Sămărtinean.

Singurele partide care și-au anunțat intenția de a vota moțiunea sunt PSD și UDMR. Deputatul PMP respinge posibilitatea ca peneliștii să voteze moțiunea pentru a îndeplini primul punct necesar ca procedura de alegeri anticipate să înceapă. Un alt motiv pentru care PMP Timiș nu este de acord cu alegerile înainte de termen este faptul că PSD ar putea să iasă câștigător. „Nu cred că vreun parlamentar PNL va vota căderea guvernului. Dacă se va vota, vor vota PSD și UDMR. Totuși, au nevoie de câteva voturi de la minorități. Nu cred că aceste luni vor aduce plus politic PNL-ului și minus politic PSD-ului. PSD s-ar putea să iasă mai puternic dacă suprapunem alegerile. Cred că toți cei care gândesc politic și au experiență politică își dau seama că acest lucru este evident. În alegerile locale, PSD își va întări structura de partid. S-ar putea să vină surprize dacă vin alegerile parlamentare peste cele locale.”, a încheiat parlamentarul PMP.