PMP, marele perdant de la Bocşa! Partidul primarului Cismăneanțu, întrecut de PSD şi PNL!

Cum PMP avea primarul la Bocşa, Eugen Cismăneanţu fiind şi directorul de campanie al PMP, acesta a produs surpriza alegerilor din 11 decembrie, fiind depăşit la diferenţă mare de către PSD, dar şi de PNL.

Express de Banat a adunat voturile obţinute de partide în fiecare oraş, la Senat şi Camera Deputaţilor. Rezultatul l-am împărţit la numărul de alegători prezenţi pentru că nu am avut la îndemână situaţia voturilor anulate, dar cifrele nu diferă prea mult de realitate, având în vedere faptul că pe tot judeţul, din peste 100.000 de voturi, doar 1% au fost anulate. Dar puteţi lua procentele date cu un +/- de 1 procent.

În continuare am adunat procentele obţinute pentru Senat sau Camera Deputaţilor şi am împărţit rezultatul la doi, făcând practic media procentelor obţinute, medie pe care am luat-o în calcul în articol.

Potrivit calculelor noastre, PSD a obţinut un scor extrem de mare, calculat de noi la 41,38%, fără diferenţe mari între Cameră (42,1%) şi Senat (40,6%). În schimb, liberalii n-au mai reuşit surpriza din vară, noi calculând pentru ei o medie de 15,6, cu diferenţe de o zecimală între Cameră şi Senat. La PMP nu surprinde numai scorul extrem de mic, ci şi diferenţa mare dintre numărul de voturi de la Senat, unde PMP a luat un scor uriaş (17,26%), trecând în faţa PNL, şi scorul foarte mic de la Camera Deputaţilor (13,9%), ceea ce l-a dus la o medie sub cea a liberalilor, de numai 15,5%.