Ploile au adus în ţară gunoaiele ţărilor riverane fluviului Dunărea!

Voluntarii GEC Nera se declară încă o dată dezamăgiţi de modul în care locuitorii judeţului, dar şi cei ai Europei uită să protejeze mediul. Aceştia au renunţat la odihna din weekend şi au luat la picior cursul fluviului Dunărea, la intrarea în ţară, dar şi pe cel al Nerei. Consluzia: peturile domnesc pretutindeni.

Voluntatii GEC Nera au monitorizat în ultimele trei zile cursul fluviului Dunărea şi pe cel al Nerei, ca să vadă dacă oamenii respectă legea atunci când vine vorba despre gunoaiele aruncate. Aceştia au constatat că speciile de păsări sunt alungate de pe teritoriul judeţului, din cauza numărului mare de peturi. Dacă pe fluviul Dunărea nu poate fi stabilită locaţia din care se adună gunoaiele, şi se presupune că vinovate sunt ţările riverane fluviului, pe cel al Nerei, voluntarii au concluzionat că de vină sunt locuitorii din comunele de pe cursul râului.

Aceştia au iginizat timp de trei zile atât malul Dunării, cât şi cel al Nerei şi se întorc în iunie să facă acelaşi lucru, din cauză că nu s-au bucurat de accesul la care au visat. “Iniţial, a existat intenţia ca o parte din ambalajele din Delta Nerei să fie colectate în bărci furnizate de Direcţia Silvică Pančevo, dar viteza mare a viiturii de pe râul Nera nu a permis bărcilor să urce pe cursul apei. Pentru acest motiv s-a decis reluarea activităţii de igienizare a Deltei Nerei de pe teritoriul Serbiei în luna iunie”, a precizat Doinea Mărgineanu, consilier în cadrul GEC Nera.

Până atunci, voluntarii avertizează autorităţile din Caraş-Severin să fie mai atente în raport cu modul în care îşi fac datoria. Asta pentru că, primarii ar trebui sancţionaţi, dacă la rândul lor nu urmăresc cum se respectă legea.

Un alt aspect sesizat de voluntari constă în tăirea ilegală a arborilor, însă oficialii de la Garda de Mediu infirmă că în judeţ ar fi vreo problemă în acest sens.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/