Plecarea lui Frunzăverde agită spiritele în judeţ

Prima ședință de consiliu de după plecarea lui Sorin Frunzăverde a aprins discuțiile în plen. Democrat-liberalii se ceartă între ei și se amenință cu instanța pentru soluționarea problemelor. Asta pentru că PDL a retras sprijinul politic al lui Ionesie Ghiorghioni și al altor cinci membri, fără ca aceștia să-și fi dat demisia în prealabil.

Așa cum se preconiza încă din timpul dimineții de astăzi, la ședința de Consiliu Județean s-au aprins spiritele, după ce democrat-liberalul Nicușor Vasilescu a înmânat conducerii forului o adresă prin care înștiința că șase consilieri județeni, printre care și cei doi vicepreședinți, au rămas fără sprijin politic. Pe lângă Ionesie Ghiorghioni și Ristache Costinel, pe lista pedeliștilor rămași fără partid în spate se regăsesc Iacob Chișărău, Pavel Ponețchi, Florentin Bocșean și Ștefan Sorin Iacob.

Nemulțumirea a plecat de la vicepreședintele Ionesie Ghiorghioni, care a precizat că adresa partidului al cărui membru este în acest moment, nu are nicio valoare, pentru că Nicușor Vasilescu și Iancu Simion Simi nu au respectat procedura atunci când au întocmit-o. „Era de așteptat din partea celor doi să ne demită din PDL, dar ei nu cunosc modalitatea legală de excludere. În primul rând, pentru că deținem și o funcție administrativă importantă pentru județ, decizia ar fi trebuit aprobată inclusiv în Biroul Permanent Național al partidului. Eu nu mi-am dat demisia! Sunt prigonit din partid de acești oameni care conduc în stil dictatorial”, a declarat Ionesie Ghiorghioni, vicepreședintele care de astăzi îndeplinește legal și funcția de președinte. Acesta a adăugat că decizia filialei județene a PDL este „o greșeală copilărească, doar ca să destabilizeze politica din Caraș-Severin. Vom ajunge în instanță dacă este nevoie”.

Ce spune Vasilescu
Nicușor Vasilescu, delegat de conducerea centrală a PDL să reorganizeze filiala județeană, a asistat la întreaga ședință de consiliu, iar la final s-a înscris să ia cuvântul. Vicepreședintele Ionesie Ghiorghioni  a declarat însă ședința închisă. Cu excepția consilierilor PSD, care au rămas la locul lor, restul aleșilor au părăsit sala, dezinteresați de ceea ce ar urma să spună acesta. Nicușor Vasilescu a ținut să facă și el câteva precizări, mai ales că s-a simțit ofensat de atitudinea lui Ghiorghioni. „Refuzul lui arată disperarea lor de a pierde puterea chiar și pentru două luni. Poate Ghiorghioni a invocat statutul altui partid, atunci când a spus că noi nu l-am respectat pe al nostru.  Am emis o dispoziție legală. Dacă aceasta nu este respectată vom ajunge în instanță”, a spus Nicușor Vasilescu. Acesta a adăugat că va analiza situația celorlați consilieri județeni și va lua o decizie și în privința lor. „Sunt mulți membri PDL, care rămân alături de noi, însă refuz să le dau numele din cauza presiunilor care se fac. Uitați, un exemplu clar aveți și astăzi. Nu am fost lăsat să vorbesc”, a adăugat Vasilescu.