Platformele de streaming se bucură de popularitate în rândul jucătorilor de poker

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Dezvoltarea tehnologiei a avut, în ultima perioadă, un impact covârșitor asupra industriei jocurilor online din întreaga lume. Iar de acest succes se bucură nu doar creatorii, dezvoltatorii și companiile care le pun la dispoziția publicului, ci și jucătorii care au ajuns să practice jocul la un nivel profesionist, individual sau în echipe, în cadrul competițiilor de jocuri multi-player pe calculator (electronic sports sau e-sport).

Din dorința de a-și îmbunătăți tehnica, stilul și abilitățile în ceea ce privesc jocurile video sau jocuri poker, de exemplu, dar și de a-și spori veniturile, gamerii și-au îndreptat atenția spre platformele de streaming. Prin intermediul acestora, utilizatorii pot face live streaming sau își pot asuma poziția de spectatori pentru persoanele ce creează conținut. Twitch, YouTube Gaming, Facebook Gaming, Mixer, Caffeine, sau Mobcrush, sunt câteva dintre cele mai populare astfel de website-uri.

Una dintre platformele care are un rol esențial în creșterea notorietății e-sporturilor este Twitch. Lansat în anul 2011 ca un spin-off al Justin.tv și cumpărat, în 2014, de Amazon, site-ul a crescut semnificativ ca număr de vizitatori și utilizatori. Datele oficiale făcute publice arată că platforma a reușit să strângă 30 milioane de vizitatori pe zi și peste 7 milioane de streameri unici pe lună.

Într-o mare măsură, conținutul media regăsit pe Twitch este constituit din video-uri de gameplay și discuții pe teme legate de jocuri online, însă sunt și utilizatori care fac și streaming de talk show-uri, muzică sau vloguri în timp real. De asemenea, platforma a fost gândită și construită și cu scopul de a îi ajuta pe utilizatorii gazde. Ca urmare, producătorii de streaming pot câștiga o sumă semnificativă prin intermediul abonaților lunari, donații, sau contracte de sponsorizare. Nu e de mirare faptul că mulți dintre utilizatorii Twitch au ajuns să își transforme aceasta pasiune într-un loc de muncă full time.

Twitch, o platformă de streaming care se bucură de o popularitate imensă în special în rândul jucătorilor de poker.

Twitch este în primul rând locul preferat de întâlnire al gamerilor din întreaga lume. Cu toate acestea însă, în ultimii ani streamingul de poker s-a impus tot mai mult pe această platformă. Haideți să vedem care ar fi, totuși, principalele motive pentru care un jucător de poker ar trebui să își îndrepte atenția către platformele de streaming.

untitled design set 970x90 px

În primul rând, streamingul live te poate ajuta să înveți poker, dacă ești la început de drum, prin discuții, ponturi, sesiuni de strategie și analiză. La fel de bine, pentru cei avansați, streamingul live poate acționa ca o formă de stimulent pentru a le spori performanța și gradul de implicare. Interacțiunea, întâlnirea cu alți streameri, schimbul de păreri, nu doar că aduce noi contacte, ci poate duce la noi colaborări. Totodată, te ajută să fii mai creativ, mai deschis la noi idei, provocări. De ce nu, poate să fie și o oportunitate de a evada din cotidian și de a găsi în streamingul live o sursă de divertisment sau o modalitate de relaxare.

Există o mulțime de jucători profesioniști de poker de succes, care oferă pe Twitch streaminguri live, iar dacă ii urmărești pe câțiva dintre aceștia ai o reală posibilitate de a trece la nivelul următor în jocul tău.

Jason Somerville și Lex Veldhuis, printre jucătorii profesioniști de poker de succes care merită urmăriți

Printre jucătorii de top care și-au făcut un nume pe aceste platforme online și care merită să fie urmăriți se numără: Jason “jcarver” Somerville (jucătorul de poker celebru la nivel internațional care a fost printre primii ce au înțeles potențialul unor unelte ca Twitch în ceea ce privește pokerul online), Lex Veldhuis (olandezul este considerat o personalitate de renume în lumea pokerului, iar în ianuarie 2020, câștigurile sale de poker live au depășit 600.000 de dolari), Jaime „PokerStaples“ Staples ( canadianul este unul dintre cei mai activi jucători de poker pe Twitch, transmițând aproape zilnic) sau Jeff „jeffgrosspoker“ Gross (jucătorul american care deși a învățat pokerul în varianta clasică, a adoptat cu interes și deschidere metodele moderne de a juca, astfel că acum are peste 135.000 de spectatori și ascultători pe platformele sale Twitter, YouTube și Twitch).

În concluzie, platformele de live streaming, îți pot aduce o serie de beneficii, chiar dacă optezi pentru statutul de vizitator sau streamer. Îmbunătățirea calității jocului, a tehnicii folosite – cu atât mai mult dacă ne referim la poker, care este considerat mai mult un joc de strategie și nu doar unul care se bazează doar pe noroc – posibilitatea de a interacționa cu jucători profesioniști din întreaga lume, dar și oportunitatea de câștig, sunt doar câteva dintre avantajele oferite de platformele de streaming.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/