Platformă pentru sprijinirea refugiaților din Ucraina

refugiati ucraina
po 1000x100px (3)

O platformă pentru sprijinirea refugiaților din Ucraina poate fi accesată începând de sâmbătă în România. Sunt deja peste 100 de oferte de implicare, spune purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Cărbunaru a declarat, sâmbătă, că premierul Nicolae Ciucă a decis constituirea unui grup de coordonare a asistenței umanitare destinate refugiaților din Ucraina. Acest grup este constituit la nivelul cancelariei premierului și colaborează cu Departamentul pentru Situații de Urgență pentru a coordona toate inițiativele de sprijin.

Începând de sâmbătă poate fi accesată o platformă în acest sens, unde orice voluntar poate sprijini practic refugiații din Ucraina.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

„Vor putea accesa această platformă, care este deja funcțională, menționând doar câteva informații: denumirea organizației, persoana de contact, numărul de telefon, adresa de email și tipul de resurse pe care le pot oferi: bunuri materiale, servicii, produse alimentare, spații de cazare, facilități de transport și așa mai departe. În acest fel, ne asigurăm că atât eforturile care se fac la nivel central, cât și la nivel local sunt integrate și corelate cu cele pe care voluntarii sau alte categorii dispuse să se implice în acest efort le fac”, afirmă Cărbunaru.

Potrivit acestuia, sunt deja până la acest moment peste 100 de oferte de implicare care au fost centralizate pe platformă.

De asemenea, la cancelaria prim-ministrului vor fi integrate toate cererile de sprijin primite de România din Ucraina, „tocmai pentru a așeza într-o formă cât mai eficientă sprijinul pe care românii ca popor este dispus să îl ofere”.

foto: digi24

banner 970 x 250