Platformă pentru evaluarea factorilor de risc în infecția cu SARS-CoV-2. Virgil Musta: „Este un program de prevenție”

Pacienții cu comorbidități sunt cei mai vulnerabili în fața infecției cu SARS-CoV-2 din cauza faptului că virusul „aterizează” pe un organism slăbit, spun medicii. În acest caz este importantă înțelegerea factorilor de risc.

Acest lucru se poate realiza pe o platformă lansată la inițiativă medicului Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. Este vorba despre un instrument cu caracter informativ care poate fi folosit pentru trecerea în revistă a riscurilor personale și a unor recomandări specifice.

„Am inițiat o platformă în care persoanele pot să își evalueze factorii de risc pentru a preveni apariția unor forme severe de boală, nu numai în pandemia cu virusul SARS-CoV-2 și să primească recomandări din partea unui program expert. Este un program de prevenție. Proiectul a fost finanțat de Fundația FLEX, a început să funcționeze bine, este gratuit și oamenii au început să se înscrie. Această platformă oferă multe posibilități atât pentru medici, cât și pentru pacienți pentru a comunica corect. Mai mult, aceștia au posibilitatea să se informeze din surse sigure. Au posibilitatea să transmită feedback-uri. Încercăm să îmbunătățim sistemul printr-un reglaj care să înceapă de jos. Începem de la pacient, el este în mijlocul actului medical și continuăm cu o colaborare a medicilor, a medicilor de familie cu medicii specialiști. Din păcate și din cauza Covid-19 această comunicare a lăsat de dorit. Trebuie să refacem comunicarea dintre medic și pacient, relația dintre medici în interesul pacientului. Dacă noi nu formăm echipe este mult mai greu să rezolvi patologiile severe. În bolile infecțioase de exemplu, 70% din patologie o rezolvă organismul prin mecanismul de apărare”, a explicat medicul Virgil Musta.

Completarea chestionarului nu înlocuiește consultul și evaluarea făcute de medicul de familie și de către medicul specialist, recomandările lor sunt cele de care trebuie ținut cont înainte de a întreprinde orice acțiuni.

Chestionarul poate fi găsit pe platforma citydoctors.ro și poate fi completat după înscrierea pe platformă care se poate face AICI.

Totul durează trei minute, iar recomandările sunt oferite pe loc. Platforma online citydoctors.ro este un proiect implementat de Fundația pentru Ajutor Medical Profilaxis, cu sprijinul Fundației FLEX.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/