Planuri serioase la Oțelu Roșu. Oamenii de afaceri din China, interesați de zeci de hectare de teren din zona industrială

În urma deselor întâlniri avute de primarul din Oțelu Roșu cu reprezentanții celor mai importante companii din China, se pare că se vor concretiza două proiecte de viitor în urma cărora pe Valea Bistrei vor fi create câteva sute de locuri de muncă.

Potrivit primarului Luca Mălăiescu, singurii investitori care nu au avut nimic de obiectat privind slaba infrastructură în zona Gai, acolo unde Primăria deține un parc industrial, au fost oamenii de afaceri din China, care au vizitat deja orașul de două ori și care sunt interesați să dezvolte unele afaceri în zonă.

„Am avut deja mai multe întâlniri, dintre care două la Oțelu Roșu și în aceste zile așteptăm o delegație a unor companii din China pentru a le prezenta, de această dată, cu documente mai multe parcele din zona industrială pentru a se hotărî asupra concesionării și vor, să știți, parcele de la 10 ha în sus. Am avut discuții cu reprezentanții unei companii care produce cabluri electrice pentru autovehicule și o companie care produce electricitate. Nu vreau să dau speranțe cetățenilor acum, în prag de sărbători, dar dacă se va concretiza acest proiect, se pot crea locuri de muncă pentru locuitorii noștri”, a afirmat primarul Luca Mălăiescu.