Planuri de weekend cu picături de ploaie şi negru de nori

Cărăşenii nu se pot bucura de zile libere cu soare nici la acest sfârşit de săptămână. Meteorologii anunţă vreme închisă şi ploi.

Sâmbătă, vremea va fi în general instabilă. Cerul va fi mai mult noros în regiunile intracarpatice şi va prezenta înnorări temporare în restul teritoriului. Se vor semnala averse, însoţite de descărcări electrice, îndeosebi după-amiaza şi noaptea în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, local în Oltenia şi pe arii restrânse în rest, informează agenţia Mediafax. Cantităţile de apă vor depăşi izolat 20 … 25 l/mp îndeosebi în Carpaţii Occidentali. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate. Regimul termic se va situa, în general, în jurul normelor climatologice specifice acestei perioade, cu maxime ce se vor încadra între 20 grade în Crişana şi 27 de grade în sudul Munteniei şi mimine de la 7 grade în depresiunile din estul Transilvaniei până la 17 grade pe litoral.

Duminică, vremea rămâne în general instabilă. În vestul, centrul şi nordul ţării vor fi înnorări temporar accentuate, averse, însoţite de descărcări electrice, iar cantităţile de apă vor depăşi pe spaţii restrânse 20…25 l/mp, mai ales în zona de munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 şi 27 de grade, iar cele minime se vor încadra între 9 şi 18 grade.