Plantează fapte bune! Se caută voluntari pentru a împăduri dealurile din comuna Topolovățu Mare, unde există riscul alunecărilor de teren

Luna martie aduce în județul Timiș prima acțiune de împădurire de mare amploare din 2019, organizată de Asociația „Plantăm fapte bune”. Acțiunea se desfășoară pe bază de voluntariat, astfel că sunt așteptate să se implice cât mai multe persoane, pentru a salva dealurile de pe raza satului Cralovăț, unde există riscul alunecărilor de teren. În zona respectivă urmează să fie plantați, în data de 15 martie, 25.000 de puieți de cer, frasin, paltin și cireș. Pentru ca acțiunea să reușească, este nevoie de aproximativ 1.000 de voluntari din întreg județul Timiș.

„Perioada iernii a adus precipitațiile mult dorite, atât sub formă de ninsoare, cât și sub formă de ploaie, ceea ce face ca acțiunea amânată în toamnă, din cauza secetei solului să fie posibilă acum, în luna martie. Astfel, în Luna Pădurii inițiem o a treia plantație forestieră, din cadrul proiectului, de data aceasta în zona de deal, în localitatea Cralovăț, comuna Topolovățu Mare. Acest teren necesită împădurire pentru a preveni erodarea și alunecarea sa în timp. Totodată, acțiunea noastră va contribui la extinderea pădurii ce se află în apropiere, pădure plantată aproximativ de un secol”, a menționat Andreea Schneider, coordonator local Timiș.


Astfel de acțiuni de plantări de arbori pe suprafețe întinse vor fi tot mai dese în viitorul apropiat, pentru că în perioada 15 martie – 15 aprilie la nivel mondial se sărbătorește Luna Pădurii, pentru evidențierea rolului pe care aceasta îl are în menținerea echilibrului în natură.

Cei interesați să se implice în acțiunea de împădurire masivă de la Cralovăț se pot înscrie accesând www.plantamfaptebune.ro, până la data de 7 martie. Voluntarilor le va fi recunoscută contribuția, la cerere, prin diploma Green Endorsement, conform detaliilor afișate pe site.

Începând cu anul 2011 și până în prezent, 32.300 de voluntari au plantat și îngrijit 660.000 de copăcei pe o suprafață de 206 hectare de terenuri publice neproductive în 21 de județe. În 2013, inițiativa a primit Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României, iar de-a lungul anilor i s-au acordat nouă distincții din partea comunității.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/