UPDATE. Plan ROȘU de intervenție la Spitalul de Copii din Timișoara: peste 80 de copii și părinți evacuați din saloane

spital copii 3
timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Pompierii au fost alertați, sâmbătă noapte, la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, după ce etajele 1 și 2 ale unității medicale de pe strada Iosif Nemoianu s-au umplut de fum. Incendiul nu s-a propagat. Zeci de copii și mame au fost evacuate din spital.  

Alerta cu privire la degajarea de fum produsă la etajele 1 și 2 ale spitalului a fost dată la ora 00.40. La nivelul ISU Timiș a fost activat planul roșu de intervenție și grupa operativă.

La fața locului au fost mobilizate 5 autospeciale de stingere cu apă și spumă, două autoscări, trei ambulanțe SMURD, două autospeciale de transport personal și victime multiple. La intervenție au participat zeci de pompieri.

spital copii 1

„La sosirea echipajelor de pompieri, după efectuarea recunoașterii, s-a constatat că există degajări masive de fum la nivelul etajelor 1 și 2; au fost evacuați 42 de copii și 41 de părinți; de la sosirea forțelor și mijloacelor la locul intervenției, incendiul nu s-a propagat.”, au anunțat reprezentanții ISU Timiș.

Fumul a fost generat de supraîncălzirea unor conductori.

„E bine că nu a fost incendiu propagat, ci doar fum de la supraîncălzirea unor conductori. (…) Din cauza degajării masive de fum la nivelul etajelor 1 și 2, au fost evacuați 42 de copii și 41 de mame, dintre care unul nedeplasabil. La ora 2.20 s-a dezactivat planul roșu de intervenţie.”, a spus subprefectul Ovidiu Drăgănescu.

promovare banner maxagro

spital copii 2

UPDATE ISU Timiș anunță că cei 42 de copii au fost transferați la alte unități sanitare din Timișoara: 17 pe secția de Chirurgie pediatrică a aceluiași spital (un pacient intubat a fost transferat de personalul spitalului); 16 la Maternitatea Bega (dintre care 5 au necesitat administrarea de oxigen pe timpul transportului); 7 pe secția de prematuri a spitalului, iar doi la „Victor Babeș” (dintre care unul cu Covid-19 și un alt pacient cu insuficiență respiratorie).

„Din fericire, nicio persoană nu a necesitat îngrijiri medicale suplimentare. În cursul dimineții se va constitui o echipă mixtă care se va deplasa la fața locului pentru a stabili cauza care a dus la degajarea de fum în interiorul spitalului.”, au mai arătat reprezentanții ISU Timiș.

Update, ora13:00

Pompierii au stabilit cauza incendiului. Focul a pornit de la un aparat de purificare a aerului.

„În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că incidentul s-a produs în camera tehnică, situată la etajul 1 al imobilului, din cadrul compartimentului transplant medular, iar cauza probabilă a incendiului care a dus la degajări mari de fum la nivelul etajelor 1 și 2 ale spitalului, a fost defectarea pe timpul exploatării a unui aparat electric de purificare a aerului”, a transmis ISU Banat.

publicitate tmc 640