Pista lui Moș Crăciun – luminată, la propriu, în comuna Pojejena!

Venirea lui Moș Crăciun…. Unul dintre cele mai așteptate momente din an, în special de copii. În acest sens, atât cei mici cât și cei mari, încearcă, în această perioadă, să-și aducă aminte de toate lucrurile bune și pozitive pe care le-au întreprins în ultimele 11 luni, astfel încât Moșul cu darurile să se lase înduplecat și să bage mâna adânc în sacul cu tot felul de cadouri și surprize.

Cu emoție în suflet, copiii de la Școala Gimnazială „Atanasie Cojocaru” Pojejena au trudit din greu pentru a intra în grațiile bătrânului cu renii. Și, cum încercarea moarte n-are, tinerii au reușit, weekendul trecut, să creeze un eveniment în acest scop, eveniment care a fost atât pe placul lui Moș Crăciun, dar mai ales pe placul localnicilor, care s-au adunat în Parcul Central (locul de desfășurare al acțiunilor dedicate sărbătorilor de iarnă) atât pentru a privi, dar mai ales pentru a simți, cu adevărat, magia Crăciunului.

Plecat cu sania tocmai din Laponia, moșului se pare că i-a fost puțin frig. Așa că, cel puțin la Pojejena, acesta nu a mai poposit cu vehiculul tras de renii putere, ci a apelat la microbuzul școlar, luminat și împodobit mai ceva ca propria-i sanie.

Ajuns în parcul de la Pojejena, Moș Crăciun a fost întâmpinat nu de lumina reflectoarelor, ci de lumina pe care o emanau lumânările, ținute în mână, de către fiecare copil în parte, semn că la asta se rezumă, de fapt, adevărata tradiție.

Câteva momente mai târziu, corurile (Corul Poliției de Frontieră Caraș-Severin, Corul Școlii Gimnaziale „Atanasie Cojocaru” – coordonat de prof. Crina Matei) au făcut ca, în întreaga comună, să răsune cele mai frumoase colinde, vestind astfel Nașterea Domnului. Mai mult decât atât, Moșul a avut parte și de un adevărat spectacol de dansuri tradiționale, din partea ansamblurilor: „Viitorul Pojejena” și „Sveti Nikola” Radimna, ambele coordonate de prof. Tomislav Popovici.

La finalul evenimentului, publicul a fost invitat să deguste tradiționalele produse făcute de copii, în cadrul Târgului de Crăciun (târg coordonat de profesorii: Corina Bându, Ozren Milenovici și Ramona Cotiuga) și să încerce să păcălească gradele de afară cu un ceai cald.

Acțiunile de weekendul trecut au fost organizate de Școala Gimnazială „Atanasie Cojocaru” (Adriana Andronache – directorul instituției de învățământ), în colaborare cu Primăria Comunei Pojejena.

banner 1000 x 100 hd