Pista de biciclete până la granița cu Serbia se igienizează. Nu acum, ci peste câteva luni

Administrația județeană va putea igieniza și întreținere pista de biciclete proaspăt preluată de la Apele Române Banat abia peste câteva luni. Deocamdată, această activitate nu a fost prinsă în bugetul local al județului Timiș. 

Săptămâna trecută, consilierii județeni au aprobat trecerea pistei de biciclete de la ieșirea din Timișoara până la granița cu Serbia din administrarea Apelor Române Banat în cea a județului Timiș. Apele Române rămân în continuare proprietarii pistei pentru că aceasta se află pe digul de apărare împotriva inundațiilor.

Potrivit hotărârii adoptate de consilieri, administrare înseamnă întreținere și igienizare a pistei pentru biciclete.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

„Aș vrea să atrag atenția iubitorilor de mers în natură cu bicicleta că va mai dura câteva luni până când vom reuși să intervenim efectiv pe partea de reparații și igienizare, pentru că în buget, pe februarie, nu am prins bani pentru acest lucru neștiind că o să ajungem la dezideratul de a prelua această pistă și mai sunt câțiva pași efectiv de făcut până reușim să și semnăm protocolul, să bugetăm și să facem licitația pentru achiziția lucrărilor necesare reparației și igienizării pistei. Pentru că și pe partea asta sunt foarte multe reclamații, pe ce înseamnă întreținerea spațiului verde și colectarea gunoaielor de pe pista de biciclete.”, a explicat Alexandru Proteasa, vicepreședintele CJ Timiș.

CJ Timiș are în lucru și o rețea de biciclete care să lege localitățile din județ între ele, rețea care să fie dezvoltată în zonele sălbatice din județ sau în cele nevizitate până acum. Pistele ar urma să fie construite pe lângă malurile râurilor sau chiar în pădure. Pe de altă parte, două din traseele EuroVelo traversează și România, iar unul dintre acestea trece prin Timiș: intră la Jimbolia și iese la Moravița.

banner 970 x 250