Piețele din Reșița rămân deschise! Comercianții se mută în aer liber

promovare online Timisoara Casa Auto

Piețele din Reșița își așteaptă în continuare cumpărătorii. Legumele și fructele proaspete vor fi comercializate, începând de luni, la tarabele care vor fi amplasate în aer liber.

Guvernul a adoptat o hotărâre prin care toate piețele închise să pună lacătul pe ușă începând de luni, 9 noiembrie, pentru a limita răspândirea COVID-19. Timp de o lună, toate piețele din România care nu au posibilitatea de a funcționa în aer liber se vor închide. La Reșița însă, potrivit anunțului SC Piețe Reșița SRL, s-a găsit o soluție pentru ca ambele locații, atât Piața Nord, cât și Piața Sud, să fie funcționale.

Dacă în piața din Govândari existau deja mese amplasate afară, în cazul pieței din zona centrală a orașului tarabele vor fi mutate în parcarea de lângă piață, așadar în spațiu deschis.

promovare banner maxagro

Rămâne de văzut dacă se va schimba ceva la Reșița în privința acestei organizări. Guvernul a cerut sâmbătă prefecților din țară ca astăzi să organizeze o întâlnire cu toți primarii pentru a pune la punct noile reguli. Conform documentului emis ieri de Executiv, „piețele care au pereți rabatabili vor fi deschise, în vederea reducerii infecțiilor cu noul coronavirus (conform HG 935/05.11.2020). Acolo unde piețele nu se pot deschide, mesele alocate producătorilor agricoli vor fi scoase în spațiile publice, pe alei sau pe străzile din proximitatea piețelor, cu restricționarea accesului auto în spațiile respective. Unde nu există nici această posibilitate ,primăriile vor trebui să organizeze piețe agroalimentare volante în aer liber pe alte amplasamente, anunțate în prealabil producătorilor agricoli autohtoni și cumpărătorilor, inclusiv prin comunicate oficiale”.

Așadar, în ciuda temperaturilor tot mai scăzute și a tuturor măsurilor de dezinfecție și de distanțare socială pe care le-ar putea implementa administratorii, piețele închise nu vor mai putea primi clienți timp de cel puțin o lună.

publicitate tmc 640