Piese haute-couture și vedete de prim rang la Timișoara Fashion Week. Ediția a treia, dedicată post-mortem lui Răzvan Ciobanu

Capitala Banatului începe să devină un punct de reper important pe harta modei românești, după ce ani întregi a fost într-un con de umbră în domeniul fashionului. Festivalul de modă Timișoara Fashion Week a ajuns deja la a treia ediție, una de succes, desfășurată cu sala plină din prima zi a evenimentelor.

Practic, deschiderea festivalului a reunit crema mondenă a Timișoarei și nu numai. Invitatele de onoare au fost criticul de modă Iulia Albu, venită fără deja celebra găină pe care o are drept animal de companie, dar și de Bianca Drăgușanu. Albu a venit îmbrăcată cu un costum bej, cu „puncte de atracție” cyclamen, la fel ca tocul botinelor negre, în ultimele tendințe. Acida vedetă a purtat o bască neagră chic și părul lung, purtat simplu, peste umeri. Cât despre Bianca Drăgușanu, vedeta a venit îmbrăcată în negru din cap până în picioare, într-un costum mulat și cu un voal de mare efect. Piesele de rezistență au fost sandalele negre cu pietre, dar și rujul roșu purtat de celebra blondă.


Evenimentul a fost prezentat de o altă celebritate națională, Cosmina Păsărin, alături de binecunoscutul Alin Gălățescu, prezent încă de la prima ediție, organizată anul trecut, tot în luna mai. Criticul de modă a vorbit de pe podium despre Răzvan Ciobanu, dispărut recent în urma unui tragic accidentat. Gălățescu a dezavuat vehemența criticilor post-mortem aduse de români pe rețelele de socializare după decesul creatorului de modă și i-a dedicat controversatului artist ediția a treia a Timișoara Fashion Week, în aplauzele celor prezenți. La fel ca și la prima ediție, Gălățescu a ținut să spună cât de impresionat este de ceea ce găsise la Timișoara, oraș pe care îl credea intrat într-o adormire din punct de vedere al evenimentelor.

Pe scenă au urcat colecțiile mai multor designeri locali, într-un show de efect, cu multă culoare, lumină și muzică bine aleasă tematic în funcție de fiecare colecție în parte. Pentru ediția a III-a, tema generală a fost „Aeroport”. Un moment inedit a fost cel din prezentarea colecției Rodicăi Costea, unde „mireasa” a avut în lesă, pe podium, doi caniche albi. Nu au lipsit nici creațiile absolvenților Facultății de Design. De asemenea, dintre timișoreni, au fost prezenți majoritatea fashion-bloggerilor cunoscuți, dar și personaje nu neapărat din sfera modei, precum directorul SC Piețe SA, Ionuț Nasleu.

Sursa foto: facebook.com/Timisoara-Fashion-Week