Piese haute-couture și vedete de prim rang la Timișoara Fashion Week. Ediția a treia, dedicată post-mortem lui Răzvan Ciobanu

po 1000x100px (3)

Capitala Banatului începe să devină un punct de reper important pe harta modei românești, după ce ani întregi a fost într-un con de umbră în domeniul fashionului. Festivalul de modă Timișoara Fashion Week a ajuns deja la a treia ediție, una de succes, desfășurată cu sala plină din prima zi a evenimentelor.

Practic, deschiderea festivalului a reunit crema mondenă a Timișoarei și nu numai. Invitatele de onoare au fost criticul de modă Iulia Albu, venită fără deja celebra găină pe care o are drept animal de companie, dar și de Bianca Drăgușanu. Albu a venit îmbrăcată cu un costum bej, cu „puncte de atracție” cyclamen, la fel ca tocul botinelor negre, în ultimele tendințe. Acida vedetă a purtat o bască neagră chic și părul lung, purtat simplu, peste umeri. Cât despre Bianca Drăgușanu, vedeta a venit îmbrăcată în negru din cap până în picioare, într-un costum mulat și cu un voal de mare efect. Piesele de rezistență au fost sandalele negre cu pietre, dar și rujul roșu purtat de celebra blondă.


tm4ua media express de banat (100x1000px)

Evenimentul a fost prezentat de o altă celebritate națională, Cosmina Păsărin, alături de binecunoscutul Alin Gălățescu, prezent încă de la prima ediție, organizată anul trecut, tot în luna mai. Criticul de modă a vorbit de pe podium despre Răzvan Ciobanu, dispărut recent în urma unui tragic accidentat. Gălățescu a dezavuat vehemența criticilor post-mortem aduse de români pe rețelele de socializare după decesul creatorului de modă și i-a dedicat controversatului artist ediția a treia a Timișoara Fashion Week, în aplauzele celor prezenți. La fel ca și la prima ediție, Gălățescu a ținut să spună cât de impresionat este de ceea ce găsise la Timișoara, oraș pe care îl credea intrat într-o adormire din punct de vedere al evenimentelor.

Pe scenă au urcat colecțiile mai multor designeri locali, într-un show de efect, cu multă culoare, lumină și muzică bine aleasă tematic în funcție de fiecare colecție în parte. Pentru ediția a III-a, tema generală a fost „Aeroport”. Un moment inedit a fost cel din prezentarea colecției Rodicăi Costea, unde „mireasa” a avut în lesă, pe podium, doi caniche albi. Nu au lipsit nici creațiile absolvenților Facultății de Design. De asemenea, dintre timișoreni, au fost prezenți majoritatea fashion-bloggerilor cunoscuți, dar și personaje nu neapărat din sfera modei, precum directorul SC Piețe SA, Ionuț Nasleu.

Sursa foto: facebook.com/Timisoara-Fashion-Week

banner 970 x 250