Pierderea energiei din școli, monitorizată cu ajutorul Universității Politehnica Timișoara

stire din Timisoara; masina hidrogen universitatea politehnica

Universitatea Politehnica Timișoara a dotat școli cu camere cu termoviziune pentru monitorizarea pierderilor energetice.

4.000 de elevi din 50 de școli au fost formați în domeniul energiilor regenerabile și al eficienței energetice. Fiecare școală implicată a primit seturi experimentale pentru producția de energie pe bază de hidrogen și pe baza celulelor solare.

„Cadre didactice din cadrul Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului de la Universitatea Politehnica Timișoara au pregătit materiale educaționale în domeniul energiei verzi și au susținut prezentări în fața cadrelor didactice din școli, sub coordonarea inspectoratelor școlare județene din Timiș și Hunedoara. Prin intermediul proiectului, au fost achiziționate și camere cu termoviziune, iar elevii au putut verifica, în școlile lor, cum se pierde căldura, iar în cadrul cursurilor au învățat care sunt modalitățile de creștere a eficienței energetice”, a transmis UPT.

Proiectul Romanian Network for New Energy Solutions a fost finanțat prin Fondurile Norvegiene cu 185.000 de euro.

„Ideea principală a fost de a fi utilizată ca proiect demonstrativ pentru studenții Facultății de Mecanică a UPT, iar satisfacția a fost cu atât mai mare cu cât, pe lângă studenți, s-au arătat deosebit de interesați și elevii de la mai multe licee din județele Timiș și Hunedoara, care își doresc să urmeze o carieră în domeniul ingineriei. Din cunoștințele mele, acesta este primul vehicul pe 4 roți care s-a realizat în România și care folosește energie pe bază de hidrogen”, a declarat prof.univ.dr.ing. Corneliu Crăciunescu, coordonatorul proiectului.

Echipe de elevi și studenți, îndrumați pe profesori din Universitatea Politehnica Timișoara, au construit o bicicletă și o mașinuță acționate cu hidrogen.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/