Piața Iosefin din Timișoara, goală din cauza chiriilor mari pentru tarabe

raul olajos, candidatul reper la primaria timisoara, in piata iosefin din timisoara (1)

Sâmbătă, Raul Olajos, candidatul REPER pentru funcția de primar al Timișoarei, a vizitat Piața Iosefin și a constatat cu dezamăgire că o mare parte dintre mesele din zona producătorilor locali de fructe și legume, dar și boxele de la etaje, destinate produselor lactate, mezelurilor și produselor de patiserie, erau goale.

„Piața Iosefin nu a fost niciodată așa de goală ca acum. Într-o zi de sâmbătă, în plin sezon de legume și fructe locale, mai mult de o treime din parterul dedicat producătorilor locali de fructe si legume, era gol. Iar la etaje, unde sunt amenajate boxe pentru alte tipuri de produse – brânzeturi, carne, mezeluri și panificație – trei sfert din spații erau nefuncționale. Cauza principală este chiria enormă cerută de administrația actuală, pe o logică managerială total greșită.”, spune Raul Olajos.

Din discuții cu piețarii, Raul Olajos a aflat că ceea ce îi descurajează pe producători să mai vină în această piață sunt prețurile mari de chirie – 1.700 lei/lună pentru o boxă și 650 lei/lună pentru o masă. Mulți nu reușesc să mai acopere aceste cheltuieli. În plus față de chirie, mai sunt costuri pentru colectarea deșeurilor de 200 lei/lună și o agasare constantă din partea Poliției Locale. Este oare acesta un mod de a descuraja producătorii locali, așa cum s-a întâmplat și prin desființarea tonetelor de mezeluri de la un producător timișorean și a automatelor de ouă și lapte amplasate în diferite locații din Timișoara? Sau este vorba doar un management deficitar al actualei administrații, cum menționează Raul Olajos?

1000x100

„Oricare ar fi motivul, este absolut necesar ca viitoarea administrație să se aplece mai mult peste problemele producătorilor locali, fie că sunt din județul Timiș sau provin din alte județe din țară. Eu, ca primar, voi considera o prioritate acest lucru și voi readuce la viață toate locațiile de piețe, fie ele cele mari, fie cele mici de cartier. Fiecare cetățean din Timișoara ar trebui să ajungă la o piață agro-alimentară la o distanță de mers pe jos, piața să fie accesibilă și seniorilor care nu au posibilitatea tot timpul de a se deplasa cu mașina. Asta înseamnă să ai o conștiință a tradiției urbei locale și de aceea este important ca cei pe care îi alegeți pe 9 iunie să fie ancorați în realitățile emoționale, istorice și tradiționale ale orașului.”, a mai spus Raul Olajos.

Pe site-ul www.olajos.ro găsiți și alte soluții pentru Timișoara propuse de Raul Olajos și echipa sa.

raul olajos, candidatul reper la primaria timisoara, in piata iosefin din timisoara (1)

raul olajos, candidatul reper la primaria timisoara, in piata iosefin din timisoara (2)

raul olajos, candidatul reper la primaria timisoara, in piata iosefin din timisoara (3)

raul olajos, candidatul reper la primaria timisoara, in piata iosefin din timisoara (4)

 

raul olajos, candidatul reper la primaria timisoara, in piata iosefin din timisoara (5)

(cod mandatar financiar: 21240322) 

(P.E.)

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/