Piață aglomerată… și nu prea! Președintele Smart Pol a stârnit reacții puternice din partea timișorenilor

Piața volantă din Timișoara a ajuns virală din cauza unei fotografii postată de președintele Smart Pol, Alexandru Tătaru! Poza arăta un număr mare de timișoreni care erau îngrămădiți pe alee. Descrierea făcută de Tătaru îi numea pe cei care au venit în piață „următorii infectați”. Reprezentanții pieței i-au dat ca replică poze unde normele impuse de ordonanța militară au fost respectate. Președintele sindicatului și-a făcut „mea culpa”, revenind cu lămuriri.

După-amiaza de sâmbătă în piața volantă de lângă stadion a devenit intens discutată pe rețelele de socializare. Alexandru Tătaru a postat o fotografie surprinsă în jurul orei 12.00. Președintele sindicatului a folosit două din cele o mie de cuvinte cu care putea fi descrisă poza: „Următorii infectați!”. Reacțiile pe pagina sa de Facebook au fost puternice. Majoritatea comentariilor condamnau aparenta nerespectare a măsurilor și autoritățile locale.

Poza devenită virală a atras nemulțumirea comercianților și a directorului SC Piețe, Ioan Nasleu. Pagina de Facebook Piețe Timișoara aduce poze făcute astăzi care demonstrează că măsurile de siguranță au fost luate și aplicate. Explicația pentru poza lui Tătaru ar fi faptul că unghiul din care a fost făcută este de vină pentru presupusa aglomerare. „Astăzi a fost piață volantă la stadion. Tot astăzi, domnul subofițer Alexandru Tătaru a postat pe contul său o poză în care voia să arate aglomerația de acolo între orele 11-13, când seniorii pot să iasă la cumpărături. O poză surprinsă pe culoar, unde se vede, în prim plan, distanța dintre oameni. Mai jos sunt și pozele făcute, tot astăzi, de către directorul SC Piețe SA, Ioan Nasleu, acesta fiind astăzi prezent acolo, alături de firma de pază din piața volantă. Se vede clar cum oamenii respectă regulile impuse și că acestea sunt în contrast cu poza postată de domnul subofițer”, a transmis pagina de Facebook Piețe Timișoara. Una dintre pozele încărcate pe rețeaua de socializare arată clienți care poartă măști și respectă distanța de un metru față de ceilalți timișoreni prezenți în piață.

Ulterior, Alexandru Tătaru a revenit la postarea sa care a devenit virală și a menționat că a luat legătura cu IPJ Timiș și Primăria Timișoarei. În urma discuțiilor, Tătaru și sindicatul său au aflat că numărul mare de oameni de la momentul în care a fost făcută poza a generat acțiuni suplimentare din partea autorităților prin dispersarea celor prezenți astfel încât normele cu privire la distanțarea socială să fie respectate. Profitând ce această ocazie,  Smart Pol a propus un interval orar fix în care doar persoanele în vârstă să poate face cumpărături și să fie creat un culoar unic. Astfel, nu ar trebui să fie un număr mai mare de 40 de persoane în același timp în piață și seniorii vor putea face cumpărături între 11.00 și 13.00. „Am luat legătura cu reprezentați ai Inspectoratului Județean de Poliție Timiș și reprezentații Primăriei Timișoara, fiind plăcut surprinși de disponibilitatea factorilor de decizie din aceste instituții să lămurească situația semnalată de către noi în spațiul public. Am aflat pe această cale că evenimentul a fost organizat cu respectarea dispozițiilor legale și a dispozițiilor Ordonanțelor Militare, fiind asigurată paza sporită a perimetrului și personal suplimentar care să se asigure de îndeplinirea regulilor de comportament și de igienă”, și-a completat Alexandru Tătaru postarea.