Petiție online pentru realizarea noii maternități a Spitalului Municipal Timișoara

maternitate municipal
untitled design set 970x90 px

O petiție online a fost lansată după ce Ministerul Sănătății a decis să nu includă noua maternitate a Spitalului Municipal Timișoara pe lista investițiilor care vor primi finanțare prin PNRR. „Timișorenii și Banatul merită o maternitate nouă la standarde europene”, scrie în documentul semnat de sute de persoane.

Ministerul Sănătății a decis să sară de la finanțarea europeană noua maternitate a Spitalului Municipal Timișoara. Investiția nu a fost inclusă pe lista proiectelor care ar urma să primească bani prin PNRR. Revoltată de decizia Ministerului Sănătății, Primăria Timișoara a anunțat, la sfârșitul săptămânii trecute, că a decis să conteste modul în care a fost realizat punctajul.

De asemenea, în urma deciziei Ministerului Sănătății, a fost lansată și o petiție online intitulată „Maternitate pentru Timișoara”, care a fost deja semnată de peste 500 de persoane. În document se solicită ca Ministerul Sănătății să includă, totuși, noua maternitate pe lista proiectelor care vor fi finanțate prin PNRR, având în vedere importanța acestei investiții.

Către Ministerul Sănătății. Vă rugăm să reanalizați oportunitatea construirii unei maternități noi în Timișoara. Proiectul aflat în faza finală, având toate aprobările necesare, a fost respins recent, fără argumentație, din lista obiectivelor aprobate de MS prin PNRR. Timișorenii și Banatul merită o maternitate nouă la standarde europene. Primarul Timișoarei, dl. Dominic Fritz, a depus o contestație în vederea reanalizării punctajului obținut de maternitate în selecția recent încheiată de MS. Susținem reanalizarea acestui proiect de către MS și sperăm într-un rezultat favorabil”, scrie în document.

publicitate ziar expresb 1000x100

Totodată, Olimpia Oprea, medic în cadrul maternității Odobescu și fost director al Spitalului Municipal Timișoara, a atras atenția asupra faptului că este neapărat nevoie de o nouă clădire. Asta având în vedere că maternitatea Odobescu își desfășoară activitatea într-un imobil vechi de peste 100 de ani.

În Maternitatea Odobescu, anual se desfășoară între 3.000 și 4.000 de nașteri, atât din județul Timiș cât și din întreaga regiune. Spitalele din regiunea de vest trimit cazurile complicate pentru a fi tratate în maternitatea din Timișoara, care funcționează într-o clădire de peste 100 de ani, închiriată, cu tencuiala exterioară căzută, în care nu se pot realiza investiții. Este imperios necesar să se finalizeze proiectul, este nevoie de o clădire nouă în care serviciile medicale să se desfășoare în cele mai bune condiții de calitate și siguranța”, a afirmat Olimpia Oprea.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/