„Peștele Nopții”, de Mircea Cavadia

Gazetarul Mircea Cavadia și-a lansat vineri cel mai recent roman din repertoriul său amplu de proză și teatru. „Peștele Nopții” vine în completarea nervului de prozator care îi caracterizează toate rândurile, fiind un roman de excepție care nu poate fi degustat decât în totalitate.

Noua carte a fost lansată într-o atmosferă care s-a potrivit de minune. Redacția Express de Banat a fost locul ales de autor pentru lansarea noii sale cărți. Într-un cadrul restrâns, înconjurat de prieteni vechi, foști și actuali gazetari, precum și critici literari, „Peștele Nopții” a fost descusut de orice secret. Intenția autorului a fost ca „Peștele Nopții” să fie degustat atât de gazetarii cu renume pentru care presa a rămas doar amintire, cât și de tinerii care își consolidează zilnic meseria de gazetar. „Cărțile trebuie citite din reflex, pentru că lectura unei cărți te face mai deștept. Fără iubirea de carte nu ajungi nicăieri, nu poți să fii liber niciodată. Astăzi intenția mea a fost să pun față în față gazetari mai în vârstă, care s-au lăsat deja de meserie, cu cei mai tineri”, a explicat autorul Mircea Cavadia.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157643942659843″]

Romanul face parte din amplul repertoriu al prozatorului, fiind a 13-a carte scrisă până acum de Mircea Cavadia. Acțiunea cărții se derulează pe malul Dunării, în umbra fluviului, acolo unde oamenii sunt frumoși și deștepți.

Prietenii vechi ai autorului nu s-au declarat surprinși de stilul în care „Peștele Nopții” a fost așternut pe hârtie. „Despre acest roman pe care l-am citit recent pot spune că este o carte care nu m-a surprins, merge în continuarea obsesiilor de prozator ale lui Cavadia. Este o carte scrisă cu nerv de prozator și cu pagini absolut excepționale care te fac să-ți dorești să termini cartea, să vezi cum se va încheia acțiunea. Recomand această lectură tuturor iubitorilor de romane”, a explicat Bogdan Ulmu, scriitor, regizor și profesor universitar venit tocmai de la Iași.