Peste două milioane de euro pentru reabilitarea termică a unei școli din Timișoara

colegiul ana aslan 2

Colegiul Național „Ana Aslan” din Timișoara va beneficia de o investiție de peste două milioane de euro cu scopul reabilitării termice.

Primăria Timișoara pregătește reabilitarea termică a Colegiului Național „Ana Aslan”. Valoarea investiției se ridică la aproape 12 milioane de lei, cu TVA inclus, iar 6,4 milioane lei au fost atrași din fonduri europene, prin PNRR. Recent, instituția a publicat indicatorii tehnico-economici pentru această investiție, care vor fi supuși votului în următoarea ședință a Consiliului Local Timișoara.

La Ana Aslan avem finanțarea asigurată, luna trecută am semnat contractul în valoare de 6 milioane de lei din fonduri PNRR și acum parcurgem una din etapele obligatorii pentru a putea da drumul la licitație și la începerea lucrărilor. Anul acesta avem mai multe lucrări mari de eficientizare energetică pentru a crește confortul copiilor și pentru a reduce cheltuielile la utilități: începem lucrările la Carmen Sylva, Grădinița PP6, Școala 15, construim clădiri noi moderne și termoizolate (de ex. campusul Lenau, Școala 13, Waldorf) și continuăm proiecte mari de reabilitare termică (de ex. Ungureanu, Școala 30). Anul acesta avem bugetați aproape 150 de milioane de lei pentru infrastructura de învățământ din Timișoara”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

1000x100 casa brutarului

Potrivit Primăriei Timișoara, realizarea lucrărilor de intervenție are ca scop reducerea consumului de energie finală prin creșterea performanței energetice a clădirii, în urma refacerii izolației termice, a utilizării resurselor de energie regenerabilă și monitorizării consumurilor de energie. Proiectul cuprinde lucrări de reabilitare, modernizare și recompartimentare funcțională a spațiului.

După aprobarea indicatorilor tehnico-economici, vor fi demarate procedurile pentru obținerea autorizației de construire și contractarea lucrărilor de execuție. Odată contractată execuția, durata de realizare a lucrărilor este estimată la un an.