Peste doi ani, primul meci pe stadionul ridicat de Primăria Timișoara

noul stadion de la Timisoara in faza de cosntructie
publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Se desfășoară prima etapă a procesului de realizare a fundației noului stadion construit de Primăria Timișoara în Calea Buziașului.

Progres vizibil pe șantierul noului stadion construit de Primăria Timișoara în Calea Buziașului. Arena „Eroii Timișoarei, o investiție de peste o sută de milioane de lei, a intrat în etapa de realizare a fundațiilor.

În această perioadă, în zona viitoarei Peluze 2 se desfășoară prima etapă a procesului de realizare a fundației, respectiv armare cu fier beton și turnare fundații. În paralel, în zona viitoarei Tribune VIP este pregătit terenul pentru realizarea fundațiilor.

Peste doi ani, aici se va juca primul meci de fotbal. Dar nu ne jucăm cu șantierul! Sunt mulțumit de ritmul lucrărilor la viitorul stadion de pe Calea Buziașului. Este o investiție strategică a Timișoarei de 115 milioane lei, pe care o finanțăm integral din banii din taxele și impozitele timișorenilor. Aici va fi un loc pentru toți timișorenii, nu doar pentru sportivi, ci și pentru evenimente sau concerte. Locul de unde începem reconstrucția fotbalului timișorean și a lui Poli”, a declarat primarul Dominic Fritz.

stadion nou2

Primele fundații la noul stadion de la Timișoara

Stadionul va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB, și va putea găzdui inclusiv competiții internaționale, va avea 10.101 locuri în tribune, gazon natural și dotări ultramoderne. La parter vor fi vestiare, birouri, cabinet medical, punct de poliție, puncte de prim-ajutor, spații pentru testare antidoping, zona de încălzire și altele. La primul etaj vor fi lojele, oficii și altele spații, iar la cel de-al doilea etaj sunt prevăzute sistemul VAR și cabinetele pentru transmisii TV, cabine pentru presă, o zonă de lucru foto și altele.

untitled design set 970x90 px

Pe o suprafață de aproape 53.000 mp, Primăria Timișoara va amenaja o parcare cu peste 430 de locuri, dar și o zonă verde tip parc cu acces liber, dotată cu mobilier urban, iluminat exterior și prevăzută cu echipamente de joacă pentru copii. Totodată, vor fi amenajate drumuri de acces și căi pietonale, inclusiv o zonă de accesibilitate pietonală tip piață publică la evacuarea din incinta stadionului.

Costurile pentru noul stadion se ridică la 123 milioane de lei, cu TVA, fiind suportate de la bugetul local. Termenul de execuție este de doi ani și trei luni.

stadion nou3

stadion nou4

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/