Peste 67% dintre elevii cărășeni care au participat la examenul de Bacalaureat au reușit să ia notă de trecere

Doua schimburi pentru unii elevi din Timisoara.

Mai puțin de jumătate dintre elevii care ar fi trebuit să participe la examenul de Bacalaureat în această vară au reușit să promoveze. Unii au decis să nu se înscrie, alții nu s-au mai prezentat, iar peste 500 nu au luat notă de trecere. Județul a bifat o medie de 10 și o singură unitate de învățământ cu promovare 100%.

67,2% dintre elevii care s-au prezentat la probele Bacalaureatului au obținut note de trecere înainte de contestații. La nivelul județului Caraș-Severin, în anul școlar 2021-2022 erau înmatriculați 2.115 elevi în clasele a XII-a zi și a XIII-a seral. Doar 1.688 dintre ei s-au înscris în sesiunea iunie-iulie și 1.555 au participat efectiv la probe. Dintre aceștia, 1.045 au obținut note de trecere, mai puțin de jumătate dintre cei care ar fi trebuit să se prezinte la examen.

Județul are o medie de 10, obținută de Mariana Ionela Muntian de la Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița, profilul matematică-informatică, intensiv engleză.

Singura unitate de învățământ în care toți elevii au promovat examenul de Bacalaureat în această sesiune este Liceul Teologic Baptist din Reșița.

Contestațiile pot fi depuse doar astăzi, până la ora 18.00. Rezultatele finale vor fi afișate în 1 iulie.

Anul trecut, deși rata de promovare în Caraș-Severin a fost de 58,46%, au fost înregistrate două medii de 10: la Colegiul Național „C. D. Loga” din Caransebeș și la Liceul Teoretic „Tata Oancea” din Bocșa.