Peste 60 de liceeni din Caraș-Severin au absentat la prima probă a Bacalaureatului

Elevi de liceu care susțin examenul de bacalaureat.
Stiri Timisoara si Resita Muzeul Banatului Montan mbmr 1000x100

Emoții pentru absolvenții de liceu care săptămâna asta trec prin focul examenelor scrise la Bacalaureat. Prima probă s-a desfășurat fără incidente în Caraș-Severin.

Astăzi, 1 iulie, s-a desfășurat prima proba scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat, cea la Limba și literatura română. În județul Caraș-Severin, au fost prezenți 1.309 candidați, din totalul de 1.371 înscriși la această probă, iar 62 nu s-au prezentat la examen. Niciun candidat nu a fost eliminat din examen, transmite Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin.

Marți, 2 iulie, va avea loc proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie), joi, 4 iulie, proba la alegere a profilului şi specializării (se poate opta, în funcție de filieră, profil și specializare pentru una din cele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Sociologie și Psihologie), iar vineri, 5 iulie, cea la Limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale).

Stiri admitere Timisoara gif uvvg 1000x100px admitere 2024 Stiei Timisoara Muzeul TM

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6.

Stiri Timisoara si Resita Revista Banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/