Peste 55 de milioane de lei pentru lucrări cadastrale în 16 comune din Caraș-Severin

Din cele 660 de unități administrativ-teritoriale selectate la nivel național pentru a desfășura lucrări prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară, 21 sunt în Caraș-Severin. Pentru 16 comune au fost deja semnate contracte de prestări servicii, iar alte cinci UAT-uri se află în evaluare financiară la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

În 16 comune din județ se desfășoară în acest moment lucrări de cadastru general, atât în intravilan, cât și în extravilan, informează Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Caraș-Severin. Este vorba despre Armeniș, Băuțar, Bozovici, Buchin, Bucoșnița, Constantin Daicoviciu, Cornereva, Iablanița, Marga, Mehadia, Păltiniș, Sacu, Slatina-Timiș, Teregova, Topleț și Zăvoi.

Pe lângă acestea, alte cinci unități administrativ-teritoriale – Cornea, Domașnea, Glimboca, Luncavița și Obreja –, aflate în evaluare financiară până în 14 aprilie, așteaptă undă verde din partea Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară pentru semnarea contractelor și începerea lucrărilor.

Lucrările de cadastru general sunt pe final la Mehadia și Teregova, cele două comune făcând parte din primul lot scos la licitație de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

celtic transilvania 1000x100px

„Am terminat recepția la UAT Mehadia și va urma afișarea publică curând, timp de două luni de zile, perioadă în care fiecare deținător de teren este obligat să meargă să verifice ce au făcut cei care au lucrat pe acel UAT. În recepție avem și UAT Teregova. Aceste două UAT-uri au făcut parte din primul lot scos la licitație de către Agenția Națională de Cadastru. Teregova este în verificare, suntem într-o continuă colaborare cu primăria și cu prestatorul, pentru a clarifica orice situație care poate să intervină în procesul de recepție.”, a explicat directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Caraș-Severin, Rusalin Mureșan.

Valoarea totală a contractelor pentru cele 16 UAT-uri este de 55.773.966 de lei, reprezentând 251,118 hectare, iar pentru cele cinci aflate în evaluare financiară, suma estimată este de 109.990.365 de lei, aferentă unei suprafețe de 31.038 de hectare.

„La ora actuală în Caraș-Severin avem un grad de acoperire a cadastrului făcut pe aproximativ 20% din suprafața județului, însă dacă în toate aceste UAT-uri se vor termina lucrările, acest procent va crește semnificativ și vom ajunge undeva pe la 60 – 70% din suprafață.”, a adăugat Mureșan.