În ciuda faptului că noul coronavirus a destabilizat sistemul economic și nu numai în întreaga lume, pandemia se pare că a jucat totuşi un rol definitoriu în reevaluarea vieții de familie. Astfel, o consecință benefică a lunilor de izolare face trimitere la fenomenul demografic, sociologii constatând o creștere accentuată a nașterilor după ce oamenii au fost nevoiți să respecte cu strictețe măsurile impuse de autorități în perioada stării de urgență – petrecând o bună parte a timpului acasă. Se întâmplă și în orașul de la malul Dunării.
Deși primele cazuri de infectare cu noul coronavirus pe raza orașului Moldova Nouă au început să apară abia în luna august, până atunci urbea de la Dunăre neconfruntându-se cu o astfel de situație, acest lucru nu a reprezentat un pericol în ceea ce privește aducerea pe lume a bebelușilor în cadrul Spitalului Orășenesc, aici fiind luate toate măsurile necesare pentru a evita orice situație-surpriză.
„Începând cu data de 15 martie și până în prezent, la Spitalului Orășenesc Moldova Nouă au venit pe lume 55 de bebeluși. Ca atare, au fost efectuate 33 de cezariene, iar 22 de bebeluși au venit pe lume pe cale naturală. Ținând cont de contextul epidemiologic, chiar dacă se încearcă reducerea perioadei de spitalizare, nu exista un număr maxim de zile, mamele rămânând în spital până starea de sănătate a lor și a nou-născutului permitea externarea.”, a precizat Claudia Andraș, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Orășenesc Moldova Nouă.
Referitor la măsurile de igienă care au fost luate în calcul pentru a evita orice risc cu privire la sănătatea bebelușilor și a mamelor, reprezentanții unității medicale au subliniat că accesul aparținătorilor pe secţie nu este permis, dezinfectarea fiind făcută zilnic. De asemenea, atât în sala de operații, cât și în timpul alăptării, mamele sunt echipate corespunzător.
Sursa foto principal: reginamaria.ro.