Peste 5 milioane de lei pentru două noi parcări civilizate la Reșița

Modernizarea parcărilor din Reșița continuă. În cea mai recentă întâlnire de lucru, consilierii locali au bătut palma pentru două noi locații unde reșițenii se vor bucura de peste 140 de locuri de parcare civilizate.

Două noi parcări moderne vor avea reșițenii în două zone diferite din oraș odată cu transformarea în realitate a unor proiecte pentru care s-au făcut deja primii pași. În expunerea de motive se arată că intervențiile sunt necesare pentru că actualele platforme au suprafața degradată, fiind amenajate în urmă cu mai bine de 30 de ani.

Unul dintre proiecte, care include 59 de locuri de parcare ecologice (înierbate), îi va bucura pe locuitorii din zona Străzii G. A. Petculescu. „Tratăm exact zona de sub funicular, deci după intersecția semaforizată de la Casa de Cultură, cum mergi spre barieră, este tot acel areal până la Tribunal. E acolo o casă foarte frumoasă, pe colț, iar tot terenul din spatele ei este neamenajat, este relativ abandonat și amenajăm niște parcări civilizate pentru mașini acolo. Să vedem ce spune SF-ul, poate pentru vizibilitate, s-ar putea să trebuiască să și dărâmăm casa aia de acolo, de pe colț. Nu-i o glumă, e serios! Oamenii sunt plecați în Spania”, a explicat primarul Ioan Popa.

Pentru parcarea de pe G. A. Petculescu sunt prevăzuți și 25 de stâlpi de iluminat public, dar și două platforme subterane de colectare a deșeurilor. Prețul total pentru amenajare se ridică la 1,92 milioane de lei.

A doua locație luată în calcul se află în spatele blocului potcoavă din zona Intim. Aici, lucrarea este una mai amplă, fiind vorba de 96 de locuri de parcare ecologice, montarea a 49 de stâlpi de iluminat public și 6 platforme subterane de colectare a deșeurilor menajere. Valoarea investiției în acest caz este de aproximativ 3,25 de milioane de lei. „E la blocul potcoavă de la Intim, din sensul giratoriu, în dreapta, blocul acela mare. În spatele lui. Garajele de la parterul blocului nu vor fi afectate, le lăsăm în pace. Încercăm să regândim parcarea de acolo, să o permeabilizăm, spargem betoanele alea de acolo, ca să poată să dreneze apa direct în sol, cu copaci, cu spații verzi, cum am făcut și pe Romaniței”, a detaliat Ioan Popa.

Pentru ambele zone, consilierii locali au aprobat studiile de fezabilitate, următorul pas fiind proiectul tehnic.

Edilul-șef al Reșiței promite că proiectele privind reabilitarea parcărilor nu se vor opri aici.