Peste 40 de noi cazuri de rujeolă în ultima săptămână în Caraș-Severin

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Un număr de 30 de persoane au murit din cauza rujeolei, al 31-lea deces posibil cauzat de această boală fiind în curs de confirmare sau infirmare, potrivit site-ului Institutului Național de Sănătate Publică. Cel din urmă deces provine din județul Cluj.

„Au fost înregistrate 30 de decese, astfel: opt în județul Timiș, cinci în Arad, șase în Dolj, patru în Caraș-Severin și câte unul în Bihor, Călărași, Satu Mare, Vaslui, Galați, Mureș și București. Un al 31-lea deces posibil cauzat de rujeolă se află în curs de confirmare/infirmare (județul Cluj)”, precizează sursa citată.

promovare banner maxagro Muzeul TM

INSP menționează că numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România este de 7.233. Doar în județul Caraș-Severin s-au înregistrat 42 de cazuri noi, confirmate de analizele de laborator, Caraș-Severinul ajungând la 1.095 de cazuri, fiind depășit doar de Timiș cu 1.167 de cazuri de rujeolă confirmate. Potrivit aceleiași surse, DSP Caraș-Severin nu are în depozit nicio doză de vaccin ROR, câteva sute fiind distribuite la medicii de familie din județ.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/