Peste 3,7 milioane pentru elevii care fac cercetare în România

tanar om de stiinta
untitled design set 970x90 px

Aproape 70 de elevi de liceu care aleg să își continue studiile universitare în România vor beneficia de peste 3,7 milioane pentru activități de cercetare-dezvoltare și inovare.

România a avut întotdeauna tineri remarcabili ale căror performanțe la olimpiadele naționale și internaționale au adus mândrie țării. Acești tineri olimpici au demonstrat excelență și dedicare, contribuind la consolidarea prestigiului țării în diverse domenii, iar recunoașterea și susținerea acestor talente stimulează excelența, pregătind tinerii pentru a deveni lideri și inovatori în viitor.

„Felicit Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, condus de ministrul PSD Bogdan Ivan, pentru finanțarea programului «Grantul pentru tineri cercetători REGELE CAROL I», prin care 68 de elevi de liceu care aleg să își continue studiile universitare în România vor beneficia de peste 3,7 milioane de lei pentru activități de cercetare-dezvoltare și inovare. Bursele încep de la 1.000 euro și ajung până la 6.000 euro anual, în funcție de performanțe.”, spune deputatul cărășean Marius Damian.

Pentru laureații la olimpiadele internaționale:
-6.000 euro pe an pentru medalia de aur/premiul 1;
-5.500 euro pe an pentru medalie de argint/premiul 2;
-4.000 euro pe an pentru medalie de bronz/premiul 3;
-3.500 euro pentru mențiune.

Pentru laureații la olimpiadele naționale:
-4.000 euro pe an pentru medalie de aur/premiul 1;
-3.500 euro pe an pentru medalie de argint/premiul 2;
-3.000 euro pe an pentru medalie de bronz/premiul 3;
-2.500 euro pentru mențiune.

Se mai acordă 1.000 euro pentru participarea la evenimente științifice internaționale și/sau pentru protecția drepturilor de proprietate intelectuală pentru fiecare participant la grant, iar pentru o echipă formată din cel puțin doi studenți, dintre care minimum unul olimpic, proveniți din una sau mai multe universități, pentru materiale, subansamble și subcontractări pentru realizarea unor demonstratoare tehnologice sau promovarea unor idei realizate în echipă, cu care aceasta se prezintă și se clasifică la concursuri internaționale de prestigiu, 3.500 euro pe an/pe echipă. Pentru acest program au fost semnate contracte de finanțare cu 9 universități.

„Răsplata performanțelor tinerilor nu este doar un act de generozitate, ci o investiție în viitorul unei națiuni, iar implementarea unor politici și practici eficiente de răsplătire a performanțelor este esențială pentru modelarea unui viitor promițător. Tinerii români merită să se poată dezvolta în România și este datoria noastră să îi sprijinim. PSD susține educația iar acest lucru se va reflecta și în bugetul pe anul viitor, pentru că suma alocată Educației va fi cea mai mare din istoria țării.”, mai spune deputatul Marius Damian.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/