Peste 35.000 de noi cărți electronice, în biblioteca Universității Politehnica din Timișoara

Biblioteca Universității Politehnica Timișoara a achiziționat recent 35.000 de titluri de cărți electronice din domeniul Știință și Tehnologie, apărute între anii 1913-2021, ce sunt puse gratuit la dispoziția studenților, cadrelor didactice și cercetătorilor instituției.

Noile e-books achiziționate acoperă toate domeniile de interes din cele 10 facultăți ale UPT. Accesul gratuit pe platforma Ebook Central Proquest se poate realiza direct de pe calculatoarele UPT, dar și de pe calculatoarele personale de acasă, după logare cu adresa de mail instituțională (@upt.ro sau @student.upt.ro).

Pentru a putea descărca titlurile de interes, utilizatorii sunt rugați să își creeze un cont pe platforma EbookCentral. Contul creat astfel este aprobat imediat, dacă acesta este creat de pe calculatoarele din cadrul instituţiei. În cazul în care se creează contul din afara instituţiei, acesta va fi aprobat ulterior de administratorul contului desemnat. Ulterior, acest cont poate fi folosit pentru accesarea Academic Complete şi din afara instituţiei. Cei care au deja un cont creat anterior, îl pot folosi și în această perioadă de abonament.

leader board 728 x 90 px

Biblioteca Universității Politehnica Timișoara a împlinit în 15 martie 100 de ani de la prima atestare documentară.

„Astăzi, Biblioteca UPT înseamnă circa 1.000.000 de volume, peste 10 km de documente la raft, 8.400 mp pe 6 niveluri, peste 200 de bibliotecari angajați de-a lungul timpului, 25 de ani de acces liber la raft, 25 de ani de informatizare a activităților, 600 de locuri pentru lectură, 100 de locuri în sala de lectură cu program non-stop, peste 1000 de utilizatori, în medie, pe zi, peste 400.000 de accesări online în 2020, peste 200 de calculatoare, 4 multifuncționale și stație de autoîmprumut și autorestituire pentru utilizatori, sistem de securitate RFID pentru acces liber la raft, sistem integrat de bibliotecă Aleph, versiunea 522, peste 200 de evenimente organizate de-a lungul unui an.”, transmit reprezentanții UPT.