Buletine de vot au ajuns în Caraș-Severin!

Instituția Prefectului a intrat în posesia buletinelor de vot pentru Referendumul de duminică. Acestea se află acum sub pază militară, urmând ca vineri să fie repartizate în tot județul. Polițiștii, jandarmii, pompierii și oamenii legii de la frontieră sunt în gardă să intervină, dacă apar incidente. Deocamdată, totul se desfășoară ca la carte.

Oamenii legii sunt deja în gardă pentru referendumul care are loc în doar câteva zile. Reprezentantul Guvernului în teritoriu, Silviu Hurduzeu, a susținut astăzi o conferință de presă, alături de ceilalți membri ai comisiei tehnice pentru organizarea acțiunii din această duminică.

Cu toții le transmit oamenilor că organizarea decurge fără probleme, astfel că locuitorii județului se pot prezenta cu încredere la urne. „Au fost deja numerotate secțiile de votare. În județ sunt 364, cu șapte mai multe decât la alegerile locale din data de 10 iunie. Cele 309.014 buletine de vot au ajuns în Caraș-Severin, iar în prezent sunt sub pază militară. Vineri, acestea vor pleca spre localitățile județului”, a declarat astăzi, Silviu Hurduzeu, prefectul de Caraș-Severin.

Acesta a făcut și un apel la cetățeni să se prezinte la urne și să voteze, așa cum cred de cuviință. Suprefectul Anton Paulescu a spus la rândul său că cetățenii pot vota oriunde, în cazul în care sunt plecați din localitate, însă dacă rămân acasă, trebuie să se prezinte la secția de votare la care sunt arondați.

Polițiștii, în gardă
Cum din comisa tehnică pentru organizarea referendumului fac parte și șefii de la poliție și jandarmi, cei doi explică faptul că oamenii legii sunt deja pregătiți să intervină, dacă este cazul. În plus, 16 filtre ale poiției rutiere sunt pe drumurile din județ, ca să împiedice turismul electoral.

„În Caraș-Severin nu au fost identificate situații de risc. Astfel că, la cele 364 de secții de votare, paza este asigurată de 187 de polițiști, 65 de jandarmi, 45 de polițiști de frontieră și 47 de angajați ai ISU”, a spus astăzi Grigore Stolojescu, comisarul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.