Peste 30% din bugetul Primăriei Oțelu Roșu programat anual pentru investiții

În această perioadă conducerea Primăriei Oțelu Roșu creionează bugetul pentru anul 2021. Luca Mălăiescu împarte bani și pentru investițiile în derulare, dar și pentru investiții noi.

Deși bugetul local se compune și din alte fonduri care vin de la Guvern, cum ar fi salariile profesorilor, salariile și indemnizațiile persoanelor cu handicap, primarul Mălăiescu se bazează pe 6 milioane de lei, bani care sunt colectați, în principal din taxe și impozite locale:

Noi am avut anul trecut un buget de 15 milioane de lei, dar dacă scădem sumele venite de la Guvern, care doar au tranzitat bugetul, rămânem cu 6 milioane de lei bani care ne revin din cote de TVA din salarii din taxe și impozite, din bani pe care i-am mai primit de la Consiliul Județean Caraș-Severin. După ce tragem linie și achităm salariile angajaților, consumul, utilitățile, rămânem undeva între un milion și 1,5 milioane de lei pe an, bani de investiții. Au fost și ani când am investit și 2 milioane lei, sunt bani pe care ne bazăm pentru investiții anual, care se regăsesc în lucrările de modernizare din oraș”, ne-a declarat primarul orașului de pe Valea Bistrei.

La Oțelu Roșu s-au mișcat lucrurile spune Luca Mălăiescu. Din bugetul pe acest an sunt prinse și restul de 15 % din totalul străzilor care au mai rămas de asfaltat, pentru ca orașul să aibă străzile ca în palmă, spune edilul urbei:

De când vremea va permite vom continua cu pavarea trotuarelor în cadrul proiectului în care sunt cuprinse 17 străzi, valoarea investiției de la bugetul local fiind de 2,9 milioane de lei. Am pavat deja trotuarele de pe 6 străzi și când vremea se va mai încălzi vom relua lucrările. Din acest bani de 2,9 milioane de lei, am avut pe anul trecut cuprinși 500.000 de lei, iar din bugetul pe anul acesta vom achita întreaga lucrare. Sper ca anul acesta până în vară să finalizăm acest proiect, după care ne mai rămân doar 12 străzi care nu au trotuarele pavate. Dacă am reușit să pavăm în proporție de peste 85 % străzile ne apropiem cu pași repezi de atingerea acestui procent și din punct de vedere al trotuarelor”, a mai spus Luca Mălăiescu.

Edilul se mândrește că față de 2012 când a câștigat primul mandat, la ora actuală orașul are o infrastructură de invidiat.