Peste 3 milioane de euro, prețul aerului aristocratic de altădată

Primarul Cristian Miclău și-a pus semnătura pe un nou proiect cu finanțare europeană. Milioanele de euro vin să redea măcar un pic din aerul demn de o stațiune la nivelul Băilor Herculane.

La sediul Primăriei, edilul-șef a semnat astăzi contractul de execuție a lucrărilor pentru proiectul „Conservarea și valorificarea patrimoniului natural și construit pentru dezvoltarea turismului balnear în stațiunea Băile Herculane”, cu finanțare din Fonduri Europene, pe POR 2014-2020, Axa 7.1 investiții în infrastructura de turism.


tm4ua media express de banat (100x1000px)

„Valoarea totală a proiectului este de 3,25 de milioane de euro, din care cofinanțarea de la bugetul local este de 65.000 de euro. Toată valoarea lucrărilor de construcții și montaj se ridică la 2,77 milioane de euro”, ne-a declarat primarul Cristian Miclău.

Edilul ne-a specificat că Piața Hercules, Piața 1 Mai și Mihai Eminescu vor fi pavate cu piatră cubică, același material fiind folosit și pentru trotuare. Proiectul mai presupune reabilitarea podurilor de la Hotel Geta, Podul IGOR și podul de la Pecinișca, precum și reabilitarea Parcului Vicol.

Durata de execuție a lucrărilor este de 15 luni, începând de astăzi.

banner 970 x 250