Peste 3 milioane de euro, bani europeni, pentru modernizarea a 22 de ambulatorii din Timișoara

Spitalul Municipal Timișoara se modernizează cu bani europeni. Primăria a câștigat o finanțare de peste trei milioane de euro cu scopul înființării a șase ambulatorii și modernizării a 16 deja existente.

Infrastructura medicală din Timișoara se modernizează cu bani europeni. Primăria anunță că a câștigat un proiect european în valoare de peste trei milioane de euro pentru a pune la punct ambulatoriile de la Spitalul Municipal Timișoara.

Mai precis, cererea de finanțare aprobată de Ministerul Sănătății pentru proiectul „Șansa la viață prin dezvoltarea infrastructurii medicale în Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara” are o valoare de 15,6 milioane lei.

Cu acești bani înființăm șase ambulatorii și modernizăm 16 ambulatorii deja existente. Toate sunt la Spitalul Municipal și acoperă o gamă foarte largă de specializări. Intenția noastră este ca prin dezvoltarea activității ambulatorii să oferim timișorenilor și celor din regiune servicii medicale de calitate, dar să și reducem internările în cazurile în care este nevoie doar de investigații care se pot face în ambulatoriu. Orice cetățean, când merge la un consult, merită condiții la standard european și de aceea extindem rețeaua Spitalului Municipal pentru consultații și o dotăm cu echipamente medicale performante”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

Banii pentru modernizarea ambulatoriilor de la Spitalul Municipal Timișoara vin prin PNRR.

Obiectivul general al proiectului “Șansa la viață prin dezvoltarea infrastructurii medicale în Ambulatoriul integrat al Spitalului Clinic Municipal de Urgență Timișoara” este dezvoltarea și îmbunătățirea infrastructurii medicale prespitalicesti prin modernizarea, extinderea și dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului. Ne propunem diversificarea serviciilor medicale prestate și creșterea capacității de diagnostic și tratament. Creșterea calității serviciilor de îngrijire medicală primară le vom asigura prin dotarea acestuia cu aparatură medicală performantă și prin înființarea a șase specialități/cabinete de asistență medicală ambulatorie noi”, a declarat medicul Daniel Malița, managerul Spitalului Municipal Timișoara.

Potrivit Primăriei Timișoara, în prezent, echipamentul medical existent nu este suficient pentru asigurarea asistenței medicale adecvate într-un timp scurt. De asemenea, pentru secțiile nou înființate este necesară aparatura de specialitate care să facă posibilă realizarea unui act medical conform cu standardelor în vigoare.

Cele șase ambulatorii care vor fi înființate sunt de Alergologie, Diabet Zaharat, Nutriție și Boli Metabolice, Gastroenterologie, Anestezie și Terapie Intensivă, Medicină Nucleară și Oftalmologie.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/