Peste 24 de milioane de lei pentru reabilitarea locuințelor romilor din Caransebeș

Municipalitatea din Caransebeș a început reabilitarea locuințelor persoanelor defavorizate din fostul spital de psihiatrie. Acest spațiu a fost acordat cetățenilor de etnie romă tot de către Primărie în urmă cu câțiva ani, după ce au fost evacuați din imobilele administrației publice locale din centrul orașului.

Lucrările de reabilitare a locuințelor sunt efectuate în baza proiectului „O șansă pentru comunitățile marginalizate din municipiul Caransebeș”, derulat de Primărie, în parteneriat cu Asociația „Organizația pentru Strategii și Programe de Dezvoltare”, Episcopia Caransebeșului, Colegiul Național „Traian Doda” Caransebeș și Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș.

Locuințele deja existente în clădirile fostului spital vor fi reparate, iar unele spații vor fi extinse. De asemenea, va avea loc o igienizare a locuințelor sociale în care locuiesc familiile membrilor grupului țintă al proiectului, lucrări la finalul cărora aceștia vor beneficia de condiții optime de locuit.

„Reabilitarea și igienizarea locuințelor va genera beneficii pentru grupul țintă, pe de o parte din punct de vedere medical, având în vedere condițiile improprii în care aceste persoane locuiesc la momentul actual, igienizarea locuințelor contribuind la ameliorarea stării de sănătate a acestora, dar și din punct de vedere social, pentru că reabilitarea și igienizarea acestor locuințe vor conduce și la reducerea marginalizării cu care aceste persoane se confruntă”, a precizat managerul proiectului, Gabriela Bănăduc.

Valoarea totală a proiectului este de 24.120.320,06 lei, iar perioada de desfășurare este până anul viitor în luna august. Astfel, se vor realiza utilitățile necesare: apă, canalizare, energie electrică, gaze, instalațiile interioare și exterioare, consolidări, finisaje interioare și exterioare, se vor reabilita energetic clădirile, tot ce ține de acoperișuri, planșee, anvelopă, instalații interioare contorizate pentru o suprafață de cca 1.243 mp.

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Axa Prioritară 4 – Incluziunea socială și combaterea sărăciei, 4.1 Dezvoltare Locală Integrată (DLI 360 grade) în comunităţile marginalizate în care există populație aparținând minorității rome.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/