Peste 150 de milioane de lei în următorii 4 ani, ținta orașului Băile Herculane cu o guvernare liberală după 6 decembrie

Orașul Băile Herculane reprezintă un pol important pentru dezvoltarea Caraș-Severinului, iar integrarea zonei într-un întreg coerent este o prioritate a liberalilor cărășeni. Cu o administrație locală liberală de succes în mandatul 2016-2020, fapt demonstrat și de rezultatul alegerilor locale din septembrie, există premisele ca-n următorii 4 ani orașul de pe Valea Cernei să-și recapete strălucirea de altădată.

Cu fonduri de aproximativ 70 de milioane de lei atrase în primul său mandat de primar în Băile Herculane, liberalul Cristian Miclău a reușit să scoată din adormire orașul-stațiune. Mai mult, edilul a capacitat toate structurile liberale din județ și Băile Herculane a fost gazda mai multor întâlniri interministeriale unde au fost luate decizii importante pentru dezvoltarea județului Caraș-Severin. Amintim una dintre hotărâri, o măsură ce va contribui serios la punerea în valoare a resurselor din Banatul de Munte, și anume decizia Guvernului liberal de a extinde magistrala de gaze naturale și de a conecta la rețeaua de gaz metan o bună parte din județ. Toate aceste demersuri au făcut ca-n alegerile locale din septembrie Miclău să obțină cel de-al doilea mandat de primar al orașului Băile Herculane. Odată cu acest nou mandat, edilul are așteptări mari în următorii 4 ani și cu o guvernare liberală la județ și la București speră ca până în 2024 Herculanele să atragă fonduri de peste 150 de milioane de lei, bani ce vor schimba radical orașul de pe Valea Cernei.

Guvernarea liberală, motiv de speranță pentru o dezvoltare sănătoasă și durabilă

Edilul Miclău consideră că doar o guvernare liberală poate să facă o schimbare de paradigmă a politicii practicată din ’90 și până în prezent. Investițiile pot fi motorul unei dezvoltări sănătoase și de lungă durată ce pot genera o creștere economică, alta decât cea bazată doar pe consum. Dovada o reprezintă o altă măsură ce va fi implementată de Guvernul liberal și de care va beneficia Băile Herculane. Este vorba despre realizarea unei autostrăzi care va lega Drobeta-Turnu Severin de Caransebeș și Lugoj. Deși a fost un an greu, în condițiile sanitare impuse de pandemia de coronavirus, Miclău apreciază măsurile Guvernului liberal ca fiind benefice pentru Herculane, în special în domeniul HoReCa.

„Pentru orașul și stațiunea Băile Herculane, administrația locală liberală din perioada 2016-2020 și mai apoi guvernarea liberală începută în noiembrie 2019 au adus cu ele stoparea declinului economic în care ne găseam, au dat încredere locuitorilor că lucrurile merg în direcția bună, odată cu atragerea cât mai multor fonduri europene, precum și datorită investițiilor începute în special în infrastructura de turism, au dat și garanția stabilității locurilor de muncă din domeniul turismului, iar investitorilor – dovezi certe că sunt sprijiniți în demersurile lor și mai ales că nu sunt lăsați singuri să se descurce în perioadele dificile cum sunt cele prin care trecem din cauza pandemiei.”, este concluzia liberalului Cristian Miclău.

Tineri, antreprenori și persoane care au demonstrat că se poate, criterii sine qua non pentru un loc pe lista liberală de la alegerile din 6 decembrie

Rezultatele avute de echipa liberală de la Herculane nu au fost trecute cu vederea de filiala cărășeană a Partidului Național Liberal și, pe cale de consecință, tânărul Doru Coșei a fost desemnat de organizația locală PNL Băile Herculane să reprezinte zona pe listele PNL CS de la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Alături de Magda Lungu, Dumitru Rujan și Brian Filimon, Coșei se califică pentru profilul politicianului tânăr, promovat în ultimii ani de președintele filialei PNL CS, Ion Marcel Vela. Alături de acesta și de ceilalți candidați ai liberalilor cărășeni, Doru Coșei este convins că echipa care va accede în Parlamentul României, după alegerile din decembrie, va avea o contribuție semnificativă pentru dezvoltarea României.

„Este o onoare pentru mine să mă aflu pe lista candidaților liberali pentru Parlament. Este o încununare pentru mine, dar și pentru liberalii din Băile Herculane, să reprezint zona noastră în bătălia electorală pentru Parlamentul României. Sper să obținem un rezultat bun și cei care vor merge în forul legislativ național, alături de Romeo Dunca, președintele CJ, primarii din județ, să contribuie la dezvoltarea Caraș-Severinului, dar și a României. Împreună #DezvoltămRomânia!”, ne-a mărturisit cu emoție liberalul Doru Coșei.

(E)