Peste 150 de elevi și studenți, competitori la prima ediție a CyberHack@UVT 2023

uvt 2
1000x100 (2) mbmr 1000x100

Facultatea de Matematică și Informatică, precum și cea de Economie și de Administrare a Afacerilor de la UVT au organizat prima competiție națională în domeniul securității cibernetice „CyberHack@UVT2023”.

Competiția s-a adresat elevilor și studenților și a fost completată cu o serie de workshop-uri la care au participat invitați de renume internațional din domeniul securității informației și inteligenței afacerilor. Evenimentele s-au desfășurat în cadrul proiectului „UVT.EDU4Cybersecurity – Educație, performanță, competențe și colaborare în securitate cibernetică”.

Concursul și-a propus să stimuleze tinerii interesați să se orienteze către o carieră în acest domeniu, dar și să disemineze informații utile pentru ca toți participanții să fie informați cu privire la provocările, pericolele, vulnerabilitățile și riscurile la care pot fi expuși în arealul cibernetic, dar și corect direcționați către surse concrete de educare și obținere a instrumentarului necesar pentru o reziliență eficientă în mediul virtual.

uvt1

Muzeul TM

Pe parcursul desfășurării evenimentelor, invitații și speakerii specializați au punctat noile aplicații și tendințe din cadrul domeniului securității cibernetice. Astfel, Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor (FEAA), în colaborare cu Facultatea de Matematică și Informatică (FMI), a organizat un workshop pe tematica „Cybersecurity for Business”, avându-i ca invitați speciali pe Richard Forno de la University of Maryland, Baltimore County, SUA; Grațiela Măgdălinoiu, președinta filialei din România a ISACA (Information Systems Audit and Control Association) și Laurențiu Popescu, Security Product Manager, Orange Business.

Seria de workshop-uri a continuat cu unul axat pe importanța educației în securitatea cibernetică, respectiv „Cybersecurity for Education”, avându-i ca invitați speciali pe avocatul Răzvan Miuțescu, care face parte din grupul academic de dezvoltare educațională în securitate cibernetică din cadrul Camerei de Comerț Româno-Americane din Washington DC, SUA; Radu Titiu, Bitdefender, România și Tal Pavel, fondatorul „The Institute for Cyber Policy Studies”, Israel.

CyberHack@UVT 2023 reprezintă o premieră pentru FMI și FEEA, un eveniment academic important la nivel național, care s-a bucurat de prezența a peste 150 de participanți, atât online, cât și fizic, pe parcursul celor două zile de desfășurare.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/