Peste 12 milioane de lei pentru școli și licee de nota 10!

liceu caransebes

Primarul Felix Borcean și-a pus semnătura pe încă un proiect care va asigura condiții moderne pentru elevii din municipiu.

Proiectul „Dotarea cu echipamente TIC, mobilier și materiale educaționale și sportive a unităților de învățământ din municipiul Caransebeș”, prin Programul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C15: Educație, a fost aprobat astăzi. Având o valoare totală de 12.05 milioane lei, la care se adaugă TVA, proiectul prevede dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale sau de altă natură necesare derulării actului didactic în toate unitățile de învățământ din municipiul Caransebeș, inclusiv Clubul Copiilor și Clubul Sportiv Școlar. Mai exact, e vorba despre laboratoare, atelierele de practică, sălile de clasă, cabinetele psiho-pedagogice sau sălile de sport.

„E un proiect important pentru tot sistemul de învățământ din Caransebeș. Am primit solicitările directorilor unităților de învățământ, le-am introdus în proiect și iată că a venit și rezultatul, unul pozitiv, proiectul fiind aprobat. Urmează să semnăm contractul și să trecem la implementarea proiectului.”, a precizat primarul Felix Borcean.

Aceste investiții se adaugă celorlalte proiecte pe care municipalitatea le derulează deja pentru îmbunătățirea condițiilor de studiu în școlile și liceele din Caransebeș. Se reabilitează energetic Școala Generală 2, Școala Generală 8, Grădinița PP4, Liceului Tehnologic „Decebal”, Liceul Tehnologic „Dacia” și fostul internat de la „Traian Doda”.