Institutuţia Prefectului Caraş-Severin a identificat peste 12.000 de persoane care nu au documente de identitate valabile. La toate primăriile din judeţ au fost trimise adrese prin care edililor li se solicită să clarifice, în cel mai scurt timp, situaţia cărăşenilor fără buletine.
Fie că este vorba despre oameni cărora le-au expirat buletinele sau cărţile de identitate si nu le-au mai înnoit, fie că este vorba despre unii care, pur şi simplu, niciodată n-au avut o identitate probată prin acte, deşi au împlinit vârsta de 14 ani, cu toţii trăiesc în afara oricăror reglementări sociale şi legale. Ei nu pot să se înscrie la şcoală sau să se angajeze cu forme legale, nu pot vota, nu au o adresă stabilă unde pot fi localizaţi, iar în cazul în care comit infracţiuni, nu pot fi reţinuţi pentru că, din punct de vedere legal, nu există.
Cei mai mulţi, peste o treime, trăiesc în municipiul reşedinţă de judeţ. Reşiţa a adunat aproape 4.500 de persoane fără identitate şi, acum, autorităţile locale caută soluţii pentru a rezolva această problemă sau, cel puţin, pentru a-i mai reduce din amploare. Pentru una din zonele „celebre” ale Reşiţei, cartierul Mociur, se pare că a şi găsit-o. Cele două blocuri de nefamilişti de aici, unde trăiesc sute de persoane fără documente de identitate, au fost achiziţionate de Primărie şi, potrivit edilului Mihai Stepanesu, în perioada următoare, vor fi identificaţi toţi locatarii, le va fi lămurită situaţia, iar cei care provin din alte localităţi de domiciliu vor fi trimişi acasă, pe cheltuiala instituţiei.