Peste 11 milioane de lei pentru un liceu modern în Băile Herculane!

Contractul de finanțare pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea Liceului „Hercules” a fost semnat de reprezentanții ADR Vest și cei ai Primăriei Băile Herculane. Printr-un proiect cu o valoare de 11,2 milioane de lei, cei peste 300 de elevi vor avea parte de condiții mult mai bune de studiu, dar și posibilitatea de cazare.

Vești bune pentru elevii din Băile Herculane și din împrejurimi care studiază la Liceul „Hercules”. Miercuri, 18 noiembrie, a fost semnat contractul de finanțare prin care unitatea școlară cu profil tehnologic de pe strada Trandafirilor nr. 36 va fi schimbată complet.

Clădirea Liceului „Hercules” va fi modernizată și extinsă cu un nou corp, independent structural, dar legat funcțional de cel actual. Suprafața construită propusă este de 2.374 metri pătraţi.

leader board 728 x 90 px

Proiectul cuprinde: anveloparea imobilului actual, inclusiv izolarea termică a unora dintre planșee, zugrăvirea integrală a școlii, înlocuirea parțială a pardoselilor, a instalației și aparatajului electric (prize, întrerupătoare, corpuri de iluminat), înlocuirea coloanei de apă ce alimentează liceul, montarea de hidranți interiori, înlocuirea caloriferelor, a jgheaburilor și burlanelor, consolidarea îmbinărilor acoperișului, realizarea de trotuare perimetrale etc. De asemenea, infrastructura şcolară va fi adaptată pentru persoanele cu dizabilităţi.

Prin același proiect, liceul va fi totodată dotat cu mobilier și echipamente IT.

În noul corp de clădire, cu un regim de înălțime P+3E şi o suprafață construită de aproximativ 1.000 mp, vor fi spații de cazare pentru elevi (campus/internat).

Este o investiţie în valoare totală de 11,2 milioane lei, valoarea finanţării nerambursabile fiind de aproape 11 milioane de lei.

Perioada de implementare a proiectului este de 33 de luni.

320 de elevi vor beneficia de infrastructura educațională modernizată.