Peste 100 de kilometri de piste de biciclete în Timiș. Se va pedala pe diguri

pista biciclete bega

Au fost semnate contractele de finanțare pentru amenajarea de noi trasee cicloturistice în Timiș. Cele mai multe vor fi amplasate pe malul râului Timiș, pe diguri.

Ministerul Dezvoltării anunță că vor apărea 108 kilometri noi de piste de biciclete în județul Timiș. Administrația Bzinală Banat va construi 65 de kilometri pe malul râului, pe traseul Parța – Giera – Ghilad – Ciacova – Pădureni – Sacoșu Turcesc.

„Traseele de cicloturism vor permite României să participe și să contribuie la reconfigurarea rețelei europene de trasee EuroVelo și a diverselor trasee cicloturistice internaționale. Astfel, se va dezvolta ecoturismul și se va încuraja utilizarea bicicletei ca mijloc de transport alternativ”, a precizat Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Cu un buget de 247,5 milioane de euro, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației va asigura amenajarea a 3.000 kilometri de trasee cicloturistice în toată țara.

„Prin această investiție România are șansa să devină, în scurt timp, un reper semnificativ pe harta europeană a cicloturismului. Deoarece acesta este unul dintre cele mai sustenabile moduri de a face turism, am decis să ne implicăm și să punem la dispoziție peste 420 km de diguri aflate în patrimoniul ANAR, pe coronamentele cărora se vor construi noile piste pentru biciclete. Obiectivul este acela de a asigura conectivitatea rețelei de peste 3.000 km de trasee cicloturistice pe care România le va construi cu finanțare din PNRR. Până acum au fost intabulate toate digurile care vor beneficia de investiții și ne aflăm în faza de realizare a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic. Licitațiile pentru lucrări vor fi lansate în a doua parte a anului”, a subliniat Barna Tánczos, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

În perioada următoare, Ministerul Dezvoltării va încheia și contracte de finanțare cu autorități ale administrației publice locale care au depus cereri de finanțare pentru realizarea unor trasee mixte, în vederea creșterii accesibilității zonelor turistice, valorificând, în mod sustenabil, elementele de patrimoniu și peisaj natural și cultural.

 

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/