Peste 100 de funcții de directori de școli din Timiș rămase vacante după organizarea concursului

După cea de-a doua rundă a concursului organizat de Ministerul Educației, în Timiș au mai rămas peste o sută de funcții de directori și directori adjuncți de școli neocupate. În aceste condiții, Inspectoratul Școlar Timiș va face numiri pe posturi, pentru a avea cine să conducă aceste unități de învățământ până la organizarea unui nou concurs.

Inspectoratul Școlar Timiș informează că la nivelul județului au rămas vacante peste o sută de posturi de directori și directori adjuncți, după cele două concursuri organizate de Ministerul Educației.

Mai precis, la sesiunea ianuarie – aprilie au fost scoase la concurs 154 de funcții, dintre care 102 de director și 52 de director adjunct, fiind vorba de cele rămase vacante după competiția organizată în perioada septembrie – decembrie 2021.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

La concurs s-au înscris 88 de cadre didactice. În data de 18 februarie, la proba scrisă au participat 78 de candidați, 10 fiind absenți. Proba scrisă a fost promovată de 50 de candidați, care au optat pentru a susține proba de interviu pentru 62 de funcții didactice de conducere: directori și directori adjuncți. În urma susținerii interviurilor, 32 de cadre didactice au fost declarate „reușit” și au optat pentru funcția de director, respectiv 16 cadre didactice au fost declarate „reușit” și au optat pentru funcția de director adjunct. Aceste cadre didactice vor fi numite în funcțiile de conducere, în urma promovării concursului, începând cu 18.04.2022, pentru o perioadă de patru ani. Totodată, vor semna contractele de management educațional cu inspectorul școlar general, contracte valabile pe perioada mandatului”, a transmis Inspectoratul Școlar Timiș.

Astfel, în urma desfășurării celor două sesiuni de concurs, în județul Timiș au fost ocupate 123 funcții de directori și 58 de directori adjuncți.

Așadar, au mai rămas vacante 70 de funcții de directori și 36 de directori adjuncți, pe care șeful Inspectoratului Școlar Timiș va face numiri prin detașare, începând cu data de 18 aprilie, până la organizarea unui nou concurs de către Ministerul Educației, dar nu mai târziu de sfârșitul acestui an școlar.

banner 970 x 250