Peste 100 de elevi din Caraş-Severin au spus „pas” testării cunoştinţelor la matematică şi istorie

Stiri Timisoara si Resita Muzeul Banatului Montan mbmr 1000x100

Aproape 150 de liceeni din Caraș-Severin au preferat să rămână acasă decât să pună în aplicare bagajul de cunoștințe dobândit pe parcursul anilor la disciplinele matematică și istorie. Astfel, dintr-un total de 1.939 de candidați înscriși pentru a susține cea de-a treia probă din cadrul examenului maturității, doar 1.797 au fost prezenți astăzi în cele 16 centre de examen.

„Astăzi, 24 iunie, s-a desfășurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat. Dintre cei 1.939 de candidați înscriși (1.463 la matematică, respectiv 476 la Istorie), s-au prezentat 1.797 de candidați, numărul candidaților absenți fiind de 142”, a ținut să transmită purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, Ion Chiosa.

Deși niciun elev nu a fost respins în urma controlului epidemiologic, lucrurile nu au decurs la fel de bine în ceea ce privește tentativa de fraudare a examenului, trei candidați fiind eliminați din acest motiv. Tinerii eliminați au urmat cursurile ciclului liceal în cadrul următoarelor instituții de învățământ: Liceul Hercules – Băile Herculane, Liceul Tehnologic „Dacia” Caransebeș și Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” Moldova Nouă.

Candidații eliminați din cauză că au folosit telefoanele mobile nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Ultima probă, cea la alegere a profilului, va avea loc mâine, 25 iunie.

Stiri admitere Timisoara gif uvvg 1000x100px admitere 2024 Stiei Timisoara Muzeul TM

Primele rezultate vor fi afișate marți, 30 iunie, până în ora 12.00.

În conformitate cu prevederile art.5 și ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educației și Cercetării va publica rezultatele elevilor obținute în urma susținerii examenelor naționale cu anonimizarea numelui și a prenumelui.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16.00 – 19.00 și pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8.00 – 12.00. În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate duminică, 5 iulie.

Sursa foto principal: realitateadecraiova.net.

Stiri Timisoara si Resita Revista Banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/