Peste 100 de calculatoare donate copiilor fără acces la educație după închiderea școlilor. Șapte localități din Timiș vor primi donațiile pentru elevii lor

explo 1000x200

Vești bune pentru copiii cu situație materială modestă din șapte localități din Timiș. Asociația Ateliere Fără Frontiere donează 105 calculatoare copiilor care au rămas fără acces la educație după închiderea școlilor. Calculatoarele ajung astăzi și mâine la Școlile Gimnaziale din Izvin, Uivar, Sînandrei, Teremia Mare, Foeni, Sacoșu Turcesc și la Școala Gimnazială nr. 27 din Timișoara.

După ce calculatoarele sosesc la instituții, vor fi livrate de către personal copiilor care nu au posibilitatea de a participa alături de colegii lor la cursurile online pregătite de profesori. Calculatoarele vin de la București cu sprijinul Asociației Ateliere Fără Frontiere și a lanțului de magazine Kaufland România. Donația sprijină elevii din familii fără posibilități materiale pe durata suspendării cursurilor din învățământul preuniversitar, iar planul face parte din proiectul Solidaritate pentru educație digitală.

Partener în proiectul Solidaritate pentru educație digitală, Inspectoratul Școlar Județean Timiș a identificat șapte unități școlare din județ care să preia calculatoarele donate și să le ofere mai departe elevilor care au nevoie. După ce elevii se vor întoarce la școală, echipamentele IT vor fi folosite la dotarea laboratoarelor de informatică din școlile unde învață elevii. 

Ce conține pachetul

Calculatorul vine ambalat împreună cu toate perifericele necesare elevilor pentru participarea la cursurile online. Calculatoarele donate au fost recondiționate, curățate și pregătite spre a fi folosite la lecțiile online. La acest proces au participat o echipă formată din persoane vulnerabile, angajate într-un parcurs de reintegrare socio-profesională în atelierul reconect al asociației. 

Toți copiii au dreptul la educație, indiferent de mediul din care provin, iar noi, la Kaufland, ne implicăm constant în asigurarea de șanse egale și acces la resurse. De peste trei ani, alături de Ateliere Fără Frontiere, dotăm școlile din țară cu echipamente IT recondiționate, iar acum calculatoarele ajung în casele copiilor, pentru ca aceștia să-și poată continua studiile online, alături de colegi. Considerăm că acest proiect este un exemplu de colaborare dintre societatea civilă, autorități locale și mediul privat, și lucrând împreună putem face o schimbare în bine”, a declarat Anna Katharina Scheidereiter, CSR Manager al Kaufland România. 

„Educația online implică costuri pe care cele mai sărace familii din România nu și le pot permite, ceea ce înseamnă că acei copii care deja erau defavorizați acum riscă să fie din nou excluși. Tocmai de aceea apreciem reacția rapidă a Kaufland România și a ISJ Timiș, care s-au mobilizat și au sprijinit acest proiect prin care ajutăm peste 100 de elevi să-și continue educația”, a declarat Damien Thiery, Director General al Ateliere Fără Frontiere.

Solidaritate pentru educație digitală este un proiect dedicate reducerii decalajului de nivel dintre zonele rurale și cele urbane. Asociația a donat până în prezent peste 16.000 de calculatoare recondiționate către școli, organizații non-profit și instituții publice sociale pentru implementarea de proiecte educaționale ai căror beneficiari sunt tineri și copii din comunități defavorizate.