Peste 100 de bicicliști din Timișoara, amendați. Regulile Codului Rutier

razie biciclisti timisoara
stiri si publicitate cu Casino Herculane by sungarden

Acțiune de amploare a polițiștilor din Timișoara. 108 bicicliști și 2 trotinetiști au fost amendați, în razia din 8 și 9 iulie. Ce reguli din Codul Rutier trebuie să respecte!

În total, au fost aplicate 184 de sancțiuni în valoare de aproape 20.500 de lei. Polițiștii vor să atragă atenția că toți participanții la trafic, de la pietoni la bicicliști sau șoferi trebuie să respecte Codul Rutier.

„Polițiștii rutieri timișeni vor continua acțiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum și pentru conștientizarea de către conducătorii bicicletelor și a trotinetelor și, nu în ultimul rând, a celor ai autoturismelor, a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație”, transmite IPJ Timiș.

Legislația pentru trotinete electrice și biciclete

Bicicliștii sau trotinetiștii pot circula pe trotuar numai dacă există pistă. De asemenea, nu pot circula pe drumurile naționale din afara localităților sau pe autostrăzi.

„Dacă un drum este prevăzut cu pistă pentru biciclete, bicicletele și trotinetele electrice vor fi conduse numai pe pista respectivă. În lipsa acestei piste, circulația trotinetelor electrice este permisă numai pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă este de 50 km/h”, explică polițiștii.

Pentru a conduce o bicicletă sau trotinetă electrică pe drumurile publice, conducătorul trebuie să aibă cel puțin 14 ani, iar casca de protecție este obligatorie pentru cei mai mici de 16 ani, atunci când se deplasează pe partea carosabilă.

promovare banner maxagro Stiri cu Muzeul din Timisoara

Se interzice transportul pasagerilor pe trotinetele electrice. Nu este permisă nici traversarea drumurile publice pe trecerile destinate pietonilor de cei ce se deplasează pe bicicletă sau trotinetă electrică.

Se interzice conducătorilor de bicicletă sau trotinetă electrică, după caz, să circule în interiorul localităților în care nu funcționează iluminatul public, precum și în afara localităților, fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă.

 

 

 

Stiri si Publicitate, joburi in Timisoara si Resita STPT job 1000x200 Stiri si Publicitate in Timisoara si Resita 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/