Peste 10 milioane de euro pentru microîntreprinderi puse la dispoziție de ADR Vest!

Regiunea Vest pune la dispoziție peste 10 milioane de euro pentru proiectele microîntreprinderilor. Firmele cu mai puțin de 9 angajați care doresc să construiască, să extindă spații de producție ori prestări servicii sau să achiziționeze echipamente vor beneficia de finanțări europene nerambursabile în cadrul Regio-POR 2014-2020.

În cadrul apelului 2 de proiecte pentru Prioritatea de Investiții 2.1.A– Microîntreprinderi, ADR Vest alocă 10,77 milioane de euro. Societățile și societățile cooperative vor putea solicita finanțare dacă:

  • se încadrează în categoria microîntreprinderilor, pentru construirea, modernizarea și extinderea spațiilor de producție sau prestare a serviciilor, dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare online, pentru investiții localizate în mediul urban;
  • au desfășurat activitate pe o perioadă corespunzătoare cel puțin unui an fiscal integral, nu au avut activitatea suspendată temporar oricând în anul curent depunerii cererii de finanțare și în anul fiscal anterior și au înregistrat profit din exploatare (>0 lei) în anul fiscal anterior depunerii cererii de finanțare;
  • au înregistrat un număr mediu de salariați de cel puțin 1 în anul fiscal anterior depunerii cererii de finanțare sau au cel puțin un salariat cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată, la data depunerii cererii de finanțare.

Valoarea minimă eligibilă a unui proiect este de 25.000 de euro, iar valoarea maximă a ajutorului în regim de minimis ce poate fi acordat unei întreprinderi unice din fonduri publice este de 200.000 de euro. Finanțarea nerambursabilă solicitată poate reprezenta cel mult 90% din valoarea eligibilă a proiectului.

De la deschiderea acestui nou apel de proiecte, la nivelul Regiunii Vest au fost depuse doar 28 de proiecte, cu o valoare nerambursabilă de 4,53 milioane euro.

Ghidul și alte detalii pentru accesarea finanțării sunt disponibile pe site-ul ADR Vest. Cererile de finanțare pot fi depuse până în data de 8 noiembrie, ora 12.00, iar apelul de proiecte pentru Prioritatea de Investiții 2.1.A – Microîntreprinderi este de tip competitiv.

Informații suplimentare sau clarificări legate de accesarea fondurilor nerambursabile pot fi obținute de la biroul de Helpdesk al ADR Vest, la tel./fax 0256/ 491.981, 0256/ 491.923 sau prin e-mail helpdesk@adrvest.ro.