Peste 10.000 de elevi din Timișoara, în continuare acasă din cauza frigului din școli

sala de clasa

Pentru că vremea s-a mai încălzit, a scăzut numărul elevilor din Timișoara care fac ore online deoarece școlile sunt închise din cauza frigului. Dacă săptămâna trecută peste 13.000 de copii învățau de acasă, miercuri, numărul lor era de 10.000, potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Timiș.

Marin Popescu, șeful Inspectoratului Școlar Timiș, a anunțat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, că în acest moment sunt 19 unități de învățământ din Timișoara închise din cauza frigului, în care sunt înscriși aproximativ 10.500 de elevi.

Numărul elevilor care sunt nevoiți să facă cursuri online pentru că societatea Colterm nu poate asigura suficientă căldură în școli a scăzut cu 3.000, în ultima săptămână. Însă, Marin Popescu spune că s-a ajuns în această situație pentru că vremea s-a mai încălzit, și nu pentru că Primăria Timișoara ar fi găsit vreo soluție salvatoare.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

În total, la nivelul județului Timiș sunt închise 23 de școli, patru fiind din cauza infectărilor cu noul coronavirus. Asta înseamnă că fac cursuri online aproape 15.000 de elevi din 503 clase.

 

 

banner 970 x 250