Peste 1.500 de elevi din Caraș-Severin, înscriși la Bacalaureat

bacalaureat
Stiri Timisoara si Resita Muzeul Banatului Montan mbmr 1000x100

Probele de evaluare a competențelor din cadrul primei sesiuni (iunie – iulie) a examenului național de Bacalaureat au debutat astăzi. Acestea sunt programate până în 27 iunie, după care urmează probele scrise.

1.542 de candidați sunt așteptați să susțină examenul în sesiunea iunie – iulie, în Caraș-Severin, potrivit Inspectoratului Școlar Județean.

Evaluarea competențelor lingvistice pentru limba română, limba maternă și limba modernă (19-20 iunie), precum și a celor digitale se realizează, pentru fiecare candidat, de către doi profesori examinatori.

Rezultatele obținute de fiecare candidat la probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în limba maternă și într-o limbă de circulație internațională se exprimă prin stabilirea nivelului de competență corespunzător, în concordanță cu grilele naționale sau europene (așadar, nu se acordă note sau calificative de tip admis/respins), precizează reprezentanții Ministerului Educației.

În aceeași manieră, rezultatele evaluării la proba de evaluare a competențelor digitale se exprimă, de asemenea, prin stabilirea nivelului de competență în raport cu standardele europene recunoscute în domeniu şi în conformitate cu prevederile metodologiei de examen, mai precizează Ministerul Educației.

Stiri admitere Timisoara gif uvvg 1000x100px admitere 2024 Stiei Timisoara Muzeul TM

Conform calendarului examenului național de Bacalaureat, probele scrise din sesiunea iunie – iulie încep luni, 1 iulie (Limba şi literatura română). Proba obligatorie a profilului este programată marți, 2 iulie, fiind urmată joi, 4 iulie, de proba la alegere a profilului şi specializării. Proba la Limba și literatura maternă se va desfășura vineri, 5 iulie.

Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 8 iulie, iar contestațiile se pot depune în intervalul orar 12:00 – 18:00, în aceeași zi. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 12 iulie.

Un candidat este declarat promovat la examenul național de bacalaureat dacă îndeplinește, cumulativ, următoarele condiții: a susținut probele de evaluare a competențelor, a susținut toate probele scrise și a fost notat cu minimum 5 la fiecare dintre acestea, obținând, în final, cel puţin media 6 la probele scrise.

Stiri Timisoara si Resita Revista Banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/